SDP usvojio liste, evo koja imena iz BBŽ će se naći na biračkom listiću!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Glavni odbor SDP-a sinoć je usvojio liste za parlamentarne izbore koje će Državnom izbornom povjerenstvu predati u četvrtak. U drugoj izbornoj jedinici, u kojoj se nalazi i Bjelovarsko-bilogorska županija, nositelj liste bit će nekadašnji SDP-ov ministar financija Boris Lalovac.

SDP-ovcima iz Bjelovarsko-bilogorske županije na listi su, kako doznajemo, pripala dva mjesta pri dnu. Na devetom mjestu našao se šef županijske organizacije stranke, Daruvarčanin Igor Jareš, dok je predsjedniku bjelovarske organizacije Dejanu Plentaju pripalo jedanaesto mjesto. Drugim riječima, Jareš i Plentaj teško da se mogu nadati osvajanju saborskog mandata, osim u slučaju da im ga prepusti netko s vrha liste. Podsjetimo, na prošlim parlamentarnim izborima na listi Restart koalicije, SDP-ovci iz BBŽ imali su samo jednog predstavnika, Tihomira Jaića, koji je bio na desetom mjestu. Višu, petu poziciju, mu je „preoteo” koalicijski partner Damir Bajs koji je nakon poraza na lokalnim izborima 2021. i aktivirao osvojeni saborski mandat.

Na listi koalicije „Rijeke pravde” mogla bi se naći još jedna rođena Bjelovarčanka, šefica GLAS-a Anka Mrak Taritaš. Ta je stranka na listi za drugu izbornu jedinicu dobila dva mjesta, treće i dvanaesto. Po svoj prilici, Mrak Taritaš će na treće mjesto, iako je na izborima 2016. godine osvojila preko 16 tisuća preferencijalnih glasova te u Hrvatski sabor ušla s osmog mjesta na listi. Međutim, četiri godine kasnije dobila je tak 2600 preferencijalnih glasova pa je za pretpostaviti kako ovoga puta neće riskirati te kako će osvanuti pri vrhu liste.

Foto: FAH

Igor Jareš, predsjednik ŽO SDP BBŽ
Dejan Plentaj, predsjednik GO SDP Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!