[FOTO] Prostor obiteljske medicine u Bjelovaru zasjao novim sjajem, pogledajte kako sada izgleda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prostor obiteljske medicine županijskog Doma zdravlja u Bjelovaru zasjao je u punom sjaju. U novoobnovljenim ordinacijama počeli su se liječiti prvi pacijenti koji ne kriju svoje zadovoljstvo novim uvjetima. Zadovoljni su i zaposlenici pa tako doktorica Valentina Kujundžić ističe kako je prostor Doma zdravlja sada puno primjereniji vremenu u kojem živimo.

– I pacijenti i mi zaposlenici smo zaista zadovoljni uređenjem novog prostora koji je sada mnogo primjereniji vremenu u kojem živimo. Ovaj tjedan mijenjam kolegicu pa smo danas imali oko 170 upisa pacijenata, no uobičajen broj je oko 120. Iako je riječ o velikom broju pacijenata, moram primijetiti da je trenutno njihov priljev nešto veći jer su svi radoznali i zanima ih kako je u novom prostoru – kazala je doktorica Kujundžić.

Što je sve bilo potrebno da bi ovaj prostor doživio transformaciju od ružnog pačeta do modernih ordinacija pojasnio je v.d. ravnatelja Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije Michell Gruičić.

– Napravili smo kompletnu obnovu koja obuhvaća i infrastrukturu same zgrade i infrastrukturu prostora. Sada i naši pacijenti, kao i naši liječnici i medicinske sestre imaju adekvatne uvjete. Županija je pokrenula veliki val obnova svih naših domova zdravlja i ambulanti u vanjskim ispostavama. Nažalost, dosta dugo se nije adekvatno ulagalo, već su se samo krpale rupe. Sada se veliki iznos ulio u naše ambulante, a tako će se i nastaviti. Naši korisnici vide ove promjene te postaju svjesni da to nisu samo priče, već da su one stvarne i na korist svima – istaknuo je Gruičić.

Da će se ulaganja nastaviti i dalje potvrdio je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

– U županijski Dom zdravlja u prošloj i ovoj godini uloženo je više od 600 tisuća eura. Ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu nikada nisu bila veća, a to je itekako važno. Kada se sjetimo da je ovaj prostor nekada imao jedan prozor ili da su iskakali osigurači, sa sigurnošću možemo reći kako on nije bio primjeren 21. stoljeću. Upravo zato smo krenuli u investiciju. U prostor Doma zdravlja u Bjelovaru uloženo je 287 tisuća eura, a zamijenjene su instalacije, podovi, stolarija. Drago mi je što su zadovoljni i pacijenti i medicinsko osoblje. No ulagali smo i u Školski dispanzer, kao i u Dječji dispanzer u Daruvaru, a sada krećemo dalje – kazao je župan Marušić otkrivši kako je stiglo pozitivno rješenje za drugu fazu daruvarskog Školskog dispanzera vrijedno 50 tisuća eura, ambulantu u Siraču čija je obnova teška 30 tisuća eura, kao i za energetske obnove ispostava u Grubišnom polju i Daruvaru, a čeka se pozitivno rješenje za ispostavu u Garešnici.

– Radimo na tome da naše ispostave u svim gradovima imaju adekvatne uvjete rada. Tim putem ćemo ići i dalje jer ulaganja u zdravstvo su itekako bitna – zaključio je župan Marušić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!