U Dom kulture stigla rasvjeta vrijedna 48 tisuća eura: ‘Dižemo kazališni standard na najvišu moguću razinu’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Domu kulture postavljena je nova, moderna kazališna rasvjeta vrijedna čak 48 tisuća eura. Nadopuna je to postojeće rasvjete i dizanje kazališnog standarda na jednu novu razinu.

-Radimo i stvaramo jednu od najljepših malih scena u Hrvatskoj. 70 godina nismo imali Bjelovarsko kazalište, sada se to događa, a nakon rekonstrukcije Doma kulture sada ulažemo i velika sredstva u opremu. Ministarstvo kulture i medija osiguralo je 30 tisuća, a mi iz Grada 18 tisuća eura za novu opremu – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak te je dodao. 

-No, i ta nova rasvjeta je početak cjelokupne priče jer mi ovih dana prijavljujemo projekt od milijun eura prema europskom fondu kohezija kojim želimo dobiti još dodatna sredstva za dizanje ove kazališne kuće i zgrade na jednu razinu koju malo koje kazalište u Hrvatskoj ima. Dakle, dižemo kazališni standard na najvišu moguću razinu, čak izvan granica Hrvatske – rekao je gradonačelnik Hrebak. 

Denis Hladiš, ravnatelj KMC-a istaknuo je da je sada Dom kulture potpuno opremljen za sve moguće predstave. 

-U zvuku, rasvjetu i sve ostalo mi smo sada na 99 posto opremljenosti, dakle samo neke sitnice možda nedostaju, koje zapravo ne moramo ni imati. Dakle, imamo uvjete za održavanje svih kazališnih predstava i možemo bilo koga ugostiti – kazao je ravnatelj Hladiš. 

Jasna Grgić Škaurin, pročelnika Grada za kulturu istaknula je da je projekt vrijedan milijun eura završen i da se šalje na prijavu. 

-U toj priči je i recimo profesionalni klavir vrijedan 500 tisuća eura, zatim slušalice za gluhe osobe i još puno toga – rekla je Jasna Grgić Škaurin.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!