Bjelovaru i Daruvaru gotovo 30 milijuna eura za toplice!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za razvoj lječilišnog turizma u Bjelovarsko-bilogorsku županiju slila se gotovo trećina ukupnog bespovratnog iznosa Ministarstva turizma od 106,4 milijuna eura. Terme Bjelovar danas su i službeno dobile 17 milijuna eura za projekt izgradnje bazenskog kompleksa u Velikom Korenovu ukupne vrijednosti 38 milijuna eura bez PDV-a.

„Nakon Odluke, uskoro kreće i javna nabava za izvođača radova. Početak gradnje toplica očekuje se do kraja godine”, poručili su iz Grada Bjelovara.

Daruvarske toplice prijavile su projekt vrijedan 13 milijuna eura, a na ovom uspjehu danas im je čestitao župan Marko Marušić.

„Daruvarskim toplicama uručen je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Unapređenje ponude lječilišnog i wellness turizma” vrijedan više od 13 milijuna eura! Strateški je ovo i povijesni projekt koji je ključan za razvoj zdravstvenog turizma na području naše županije. Kroz modernizaciju i revitalizaciju toplica, omogućit ćemo kvalitetniju uslugu i nove sadržaje korisnicima. Projekt obuhvaća izgradnju turističko-rekreacijskog centra s fotonaponskom elektranom. Obnovit će se 77 postojećih kapaciteta izgraditi 13 novih soba te novi bazeni. Time BBŽ postaje još poželjnija turistička destinacija i predvodnik zdravstvenog lječilišnog turizma”, istaknuo je župan Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!