[FOTO] Skriveno blago Rovišća oduševilo posjetitelje Kulturnog centra

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Izložba starih fotografija “Skriveno blago Rovišća” otvorena u četvrtak u Kulturnom centru u Rovišću prizvala je posjetiteljima sjećanja na običaje, kulturnu baštinu i svakodnevicu iz nekih drugih vremena. Izložbu 40-ak dragocjenih fotografija koja pokazuje vizualno bogatstvo Rovišća kroz povijest, uz samu Općinu, potpomogli su Hrvatski fotosavez te Fotoklub Bjelovar, a Zlata Medak, potpredsjednica Hrvatskog fotosaveza, i sama je kazala je da kutija sjećanja tek otvorena.

-Obitelji iz ovoga kraja otvorile su neke svoje kutije iz kojih su izvukli svoja sjećanja i to je ono što s punim pravom možemo nazvati skrivenim blagom. To je nešto što više ne postoji, a ova izložba je jedan pokretni muzej sjećanja –  istaknula je Medak.

Feđa Medak, voditelj KC-a, naglasio je da je Rovišće općina bogate povijesti te da je cilj ove izložbe bio prikazati obiteljske tradicije koje su se nekada vrednovale. Dodao je i da je ovo tek prva izložba i da je odaziv mještana velik, pa možemo očekivati i nove fotografije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!