Na Mostovoj listi za drugu izbornu jedinicu BBŽ će opet imati žensku predstavnicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nino Raspudić predvodit će Mostovu listu u drugoj izbornoj jedinici.

Takav potez bio je i očekivan, s obzirom da je na prošlim parlamentarnim izborima, 2020. godine, Raspudić u istoj izbornoj jedinici dobio preko 8 tisuća glasova, odnosno više od 60 posto svih glasova Mostovih birača (13 395).

Na istim izborima na Mostovoj listi u drugoj izbornoj jedinici Bjelovarsko-bilogorska županija imala je samo jednu predstavnicu. Bila je to Mirjana Ožegović iz Ivanske, vjeroučiteljica u tamošnjoj osnovnoj školi. Ožegović je bila na relativno visokom četvrtom mjestu na listi, a povjerenje joj je poklonilo 118 birača. Kako doznajemo, u međuvremenu se povukla iz politike.

Iz pouzdanih izvora pak doznajemo kako će Bjelovarsko-bilogorska županija na Mostovoj listi i na nadolazećim izborima imati žensku predstavnicu. Riječ je o bjelovarskoj poduzetnici Marijani Marin Kozina, no još uvijek nije poznato koje mjesto na listi će joj pripasti.
Marin Kozina je relativno nova u lokalnoj politici. Javnosti je puno poznatiji njezin suprug Tomislav Kozina koji je bio Mostov kandidat za gradonačelnika Bjelovara na lokalnim izborima 2021. godine, na kojima je uvjerljivo slavio HSLS-ov kandidat Dario Hrebak.

Foto: Most Hrvatska, FB


PODIJELI S PRIJATELJIMA!