Siniša Slavinić predstavio je novu knjigu – udžbenik ribolovne filozofije života!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za nekoga je ribolov sport, a za nekoga način života i životna filozofija. Zaključak je to nakon ovotjedne bjelovarske promocije „Ribolovčevih zapisa”, najnovije knjige poznatog bjelovarskog novinara i ribolovca Siniše Slavinića. Iako je već objavio desetak knjiga ribolovne tematike, ova je knjiga po mnogočemu je drugačija i posebna. Riječ je o svojevrsnom udžbeniku već spomenute ribolovne, filozofije života rođene na vodi, koja će biti zanimljiva i onima koji u ribolovu nikada nisu bili.
Podijeljena je na šest poglavlja u kojima čitatelj doznaje mnoštvo korisnih i zanimljivih podataka – od općih i povijesnih činjenica o ribolovu, preko ribolovnih tehnika, pa sve do živopisnih iskustava sa Sinišinih putovanja po Hrvatskoj i svijetu. Autor nas upoznaje i rijekom svoje mladosti, Česmom, kao i istoimenim ribolovnim društvom, jednim od najstarijih u Hrvatskoj, a kroz zanimljive intervjue čitatelj upoznaje i Sinišine prijatelje ribolovce iz svih dijelova svijeta, sve redom svjetske prvake u ribolovu.
Siniša Slavinić rođen je u Bjelovaru 1959. godine, diplomirao je novinarstvo i apsolvirao pravo. U pisanu riječ zaljubio se još u osnovnoj školi, kada je za lokalni tjednik Bjelovarski list napisao svoj prvi članak o ribolovu. Od tada pa sve do danas te se njegove dvije ljubavi isprepliću pa tako Sinišine „ribičke priče” i danas možemo čitati u različitim časopisima i publikacijama, između ostalih i u – Bjelovarskom listu, u kojem je i započela njegova novinarska karijera. Tijekom karijere uređivao je nekoliko specijaliziranih časopisa i novina o ribolovu, a u sličnim publikacijama diljem svijeta objavljuje i danas.
Osim što je pisac, Siniša je i strastveni ribolovac i od malih nogu sudjelovao je na brojnim natjecanjima, prvenstvima, bio je trener i član hrvatske ribolovne reprezentacije. Njegov rad iznimno je cijenjen među kolegama pa je tako 2018. godine primio Trofej Športske zajednice Grada Bjelovara, a dvije godine kasnije i Zlatnu plaketu Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije te zlatnu značku Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!