[FOTO] Čazma za udruge izdvojila 225 tisuća eura: ‘To je značajan iznos koji će pomoći u radu svim članovima’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Danas je u Multifunkcionalnom centru gradonačelnik Čazme Dinko Pirak potpisao ugovore s predstavnicima udruga koje se financiraju iz proračuna grada Čazme.

-Danas potpisujemo 26 ugovora u vrijednosti od 48 tisuća eura. To je 10 tisuća eura više nego što je to bilo prošle godine. Ali nije to sve, grad ima jako puno udruga i ovo danas je samo jedan dio. Recimo druge udruge od vatrogasaca, sportaša su također udruge naših građana i sveukupno za udruge ove godine ćemo izdvojiti 225 tisuća eura – kazao je gradonačelnik Pirak te je dodao. 

-Reći ću samo da smo za vatrogasnu zajednicu izdvojili 67 tisuća eura, udruge u kulturi 31 tisuću eura, sportske udruge 80 tisuća eura. Stoga mogu reći da nakon niza godina kada su te potpore bile simbolične možemo govoriti o značajnim iznosima koji pomažu u radu udruga i članova – kazao je gradonačelnik Pirak koji je čestitao svim udrugama na brojnim hvalevrijednim rezultatima te se zahvalio što predstavljaju Grad Čazmu. 

Bojana Nikolić, liječnica koja živi u Čazmi članica je Orijentacijskog kluba Vihor i kako kaže, zaljubljenica u orijentacijski sport. 

-Smatram da treba što više ljudi upoznati s tim našim sportom, posebno mlade i tako već nekoliko godina sudjelujem u svjetskoj inicijativi ‘Svjetski dan orijentacije’ i tada u dogovoru sa osnovnom školom predstavim djecu orijentacijski sport. Zbog toga sam ove godine prijavila naš klub te tražila sredstva da lakše i više djeci predstavimo naš sport – kazala je Nikolić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!