Bliži se nikad bogatija sportska Terezijana: Stižu nogometni turnir, dječji sportski dan, utrka FUN RUN…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je na bjelovarskom korzu predstavljen dio programa 27. Terezijane, središnje bjelovarske manifestacije koja ove godine koja počinje 13. lipnja i traje četiri dana. Osim koncerata koji na bjelovarsku Terezijanu tradicionalno privlače tisuće posjetitelja, ove godine priprema se program koji bi trebao biti najraznolikiji do sada, a poseban naglasak stavljen je njezin sportski karakter.

Festival svjetla

– Zaista smo se potrudili da ova Terezijana bude jedna od najbogatijih do sada. Do sada smo predstavili tek manji dio pjevača koji će nastupiti na ovogodišnjoj Terezijani. Stižu Davor Gobac, Vanna, pobjednik Voice-a Martin Kosovec, no doći će ih još puno. Ipak, Terezijana danas nisu samo pjevači, već ona ima svoj znanstveni, kulturni, društveni i sportski element. Također, ona ima i međunarodni karakter. Doći će La luz iz Budimpešte koji će u Bjelovaru napraviti festival svjetla. Isto tako, imat ćemo performere iz Beča, Beograda i drugih gradova – kazao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić dodavši kako je ove godine poseban naglasak stavljen na sportski dio Terezijane. Tako će se po prvi put u sklopu Terezijane održati utrka Fun Run na kojoj se očekuje 500 trkača.

Različiti sportski sadržaji

– Novitet Fun Run-a je utrka djece koje će se održati u subotu u 15 sati, dok je glavna utrka na rasporedu sat vremena kasnije. Ovdje je tradicionalno i Udruga starodobnih vozila koja priprema izložbu oldtimera na kojoj se očekuje 150 sudionika. Hrvatsko planinarsko društvo Bilogora Bjelovar organizira šetnju bjelovarskim ulicama na koju se mogu priključiti svi oni koji žele šetati bjelovarskim ulicama rutom od 7 kilometara. Na Terezijanu se vraća i Moto alka koja će se odvijati u nedjelju. U organizaciji Biciklističkog kluba Gema očekujemo 400 biciklista koji će odvoziti Terezijaner u duljini od 70 kilometara po Bilogori, a priprema se i Nogogor Cikofur. Naše mažoretkinje pripremaju smotru sjeverozapadne Hrvatske na kojoj očekujemo 300 mažoretkinja koje stižu na našu Terezijanu. Školsko-sportski savez priprema sportski dan na kojem će se predstaviti djeca osnovnoškolske dobi kroz različite sportove – od stolnog tenisa preko košarke pa sve do nogometa, rukometa i drugih sportova. Tu je i nogometni turnir „Dr. Anđelko Višić” u organizaciji NK Bjelovar na kojem se očekuje 600 djece, a koji će se održati u sklopu Terezijane. Osim toga, imat ćemo i prelete avionima u vrijeme Terezijane – najavio je Brajdić brojna događanja u kojima će sredinom lipnja imati priliku uživati Bjelovarčani i njihovi gosti.

– Svi ti ljudi stižu u vrijeme Terezijane u Bjelovar. To je dobro za samu manifestaciju, ali i za gospodarstvo. Svi oni će popiti kavu, pojesti, prošetati, vidjeti naš grad… – zaključio je bjelovarski dogradonačelnik.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!