Županijskim poduzetnicima na raspolaganju 301 tisuća bespovratnih eura, evo kako do njih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija ove godine u proračunu je osigurala 301 tisuću eura bespovratne pomoći poduzetnicima, a od osam predviđenih mjera, prijave za prve četiri otvaraju se u ponedjeljak. Najavljujući novi krug poticaja, župan Marko Marušić na tiskovnoj konferenciji u petak naglasio je da je u ovogodišnjem županijskom proračunu osigurano 30-ak tisuća eura više nego lani.

„Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja poticati obrtnike i gospodarstvenike. U ponedjeljak otvaramo javni poziv za prve četiri mjere, uključujući i onu najpopularniju za nabavku novih i rabljenih strojeva. Ostale mjere su sufinanciranje implementacije obnovljivih izvora energije, uvođenje sustava kvalitete i ulaganje u ispunjenje uvjeta za bike&bed standard u turizmu”, istaknuo je župan Marušić dodavši da će javni poziv za sljedeće dvije mjere biti otvoren u lipnju, a za zadnje dvije početkom rujna. Javni pozivi traju do utroška sredstava, a najkasnije do 15. studenog ove godine.

Damir Pavec, predsjednik županijske Obrtničke komore kazao je da se trend otvaranja novih obrta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nastavlja.

„Trenutno smo na 1.486 aktivnih obrta, a od početka godine otvoreno je 67 novih. Siguran sam da ćemo do kraja godine prijeći magičnu granicu od 1.500 obrta, a to je nešto što doista nisam očekivao”, poručio je Pavec.

Damir Pavlović, predsjednik županijske gospodarske komore, naveo je da poduzetnici s područja BBŽ zapošljavaju više od 15,5 tisuća radnika, ali i da nisu navikli da im se nešto daje.

„Mi u gospodarstvu nismo naučili dobivati i ovo je velika stvar za nas. Bez poticajnih mjera Vlade i Županije neki od nas ne bi preživjeli, a neki se ne bi mogli razvijati”, istaknuo je Pavlović dodavši da će se svaki euro uložen u poticanje poduzetništva višestruko vratiti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!