[FOTO] Mladi medicinari veliki odmor iskoristili za tjelovježbu, stignete se i vi priključiti!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Obilježavanju Svjetskog dana zdravlja priključili su se i učenici Medicinske škole Bjelovar. Naime, mladi medicinari i fizioterapeuti će, kroz čitav tjedan, veliki odmor provesti u tjelovježbi s ciljem poticanja na redovitu tjelesnu aktivnost i ukazivanja na njene dobrobiti.

-Povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava sedmog travnja, učenici drugog razreda Medicinske škole Bjelovar, smjer fizioterapijski tehničar i naše medicinske sestre cijeli ovaj tjedan od 8. do 12. travnja pod velikim odmorom od 10:25 do 10:40 provodit će tjelovježbu za učenike našeg Srednjoškolskog centra – ispričala nam je Katarina Koh Gustović, profesorica strukovnih predmeta fizioterapijske grupe.

-Cilj je potaknuti  redovitu tjelesnu aktivnost koja je jedan od najvažnijih čimbenika dobrog zdravlja – dodala je Gustović koja se i sama uključila u tjelovježbu.

Odaziv na prvu ovotjednu tjelovježbu uz glazbu bio je dobar, odabrana ekipa medicinara tjelovježbu je odradila od početka do kraja, glazbe i osmijeha nije nedostajalo, a kroz cijeli su se veliki odmor sramežljivo priključivali i drugi učenici.

-Voljeli bismo okupiti što više učenika, ne samo iz naše škole, nego uključiti i učenike iz susjednih škola, iz Ugostiteljske, Komercijalne i Ekonomske kako bi okupili što više učenika i djelovali poticajno na našu mladu populaciju – rekla nam je profesorica.

Kako nam priča Gustović, Svjetska zdravstvena organizacija izdala je i smjernice o tome koliko vremena pojedina dobna skupina treba provesti u tjelovježbi. Djeca i adolescenti bi dnevno trebali provoditi barem 60 minuta u tjelovježbi, stoga je organizacija ovakvih događaja dobar način za potaknuti ih da ostvare dnevnu normu.

-Svi znamo koliko je važna ta tjelesna aktivnost, čak tridesetominutno aktivno hodanje, svakodnevna šetnja, djeluje povoljno na smanjenje krvnog pritiska, poboljšanje imuniteta, smanjenje anksioznosti, stresa i općenito dobrog zdravlja – zaključila je Gustović koja se i sama priključila u tjelovježbu s učenicima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!