[FOTO] Na Proljetnom sajmu više od 400 izlagača, traje dan dulje nego prije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U četvrtak, 11. travnja počinje 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam na kojemu će biti više od 400 izlagača iz Hrvatske i desetak stranih zemalja, a ovog proljeća trajat će dan dulje, odnosno ukupno četiri dana, od četvrtka do nedjelje. Do produljenog trajanja sajma došlo je na inicijativu izlagača.

„Obično je petak dan kada se sklapaju poslovi, odnosno kada većinom dolaze poljoprivrednici i poduzetnici. Subotom i nedjeljom su dosta veće gužve jer se u praksi pokazalo da su to obiteljski dani, pa su nam izlagači predložili da produljimo sajam za jedan dan da imaju više vremena za poslovne sastanke. Odlučili smo ih poslušati pa sajam umjesto u petak, otvaramo u četvrtak”, pojasnio je Zlatko Salaj, direktor tvrtke Bjelovarski sajam.

Zakupljen sav prostor

Izlagači su zakupili sav raspoloživi izložbeni prostor koji se prostire na više od stotinu tisuća četvornih metara pa će sajam koji se održava u Gudovcu pored Bjelovara ponovno biti najveći u Hrvatskoj.

„Proljetni sajam prvenstveno je sajam poljoprivredne mehanizacije, ali u zadnje vrijeme sve je prepoznatiji i po sajmu građevinskog i komunalnog materijala, ali i hortikulturi. Naravno, tu je i dalje jedna upečatljiva edukacijska nota s najaktualnijim predavanjima iz domene poljoprivrede, a ove godine počinjemo suradnju s Agronomskim fakultetom u Zagrebu i Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca.

Cijene ulaznica 4 i 5 eura

Na sajmu će se u petak odvijati terenska nastava učenika i studenata”, najavio je Salaj na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak održanoj na sajamskom prostoru. Kazao je i da će ugostiteljska ponuda biti najveća do sada te dodao da će od četvrtak do nedjelje u Gudovcu biti predstavljeno sve ono najbolje od poljoprivrede unutar, ali i izvan hrvatskih granica.

Cijena ulaznice bit će pet eura za odrasle osobe i četiri eura za djecu i umirovljenike, a petkom će za studente i učenike iznositi dva eura zbog terenske nastave. Uvedene su i obiteljske ulaznice za dvije odrasle osobe i dva djeteta u iznosu od deset eura.

Parking će, kao i za prethodnih sajamskih manifestacija, biti besplatan, a u subotu i nedjelju uvodi se i besplatna autobusna linija na relaciji Autobusni kolodvor Bjelovar – glavni ulaz na sajam.

Dobrodošlicu izlagačima i posjetiteljima poželjeli su u ime vlasnika Bjelovarskog sajma bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Vrijedi napomenuti i da će se u sklopu Proljetnog sajma održati i sajam hortikulture HOROP, kao i sajam građevine i komunalne tehnologije GRO-KO.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!