Milanović se tajno sastao s rođakom sankcioniranim zbog povezanosti s ruskim kapitalom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U prepirci Zorana Milanovića, predsjednika RH i kandidata za premijera SDP-a koji krši Ustav i Olega Butkovića, ministra prometa i kandidata HDZ-a, prvi je više puta lagao, a potonji očito bio u pravu.

Kako u ponedjeljak donosi Večernji list, Milanović se ipak tajno sastao sa svojim rođakom Željkom Runje u Bobovišću na otoku Braču, a i lobirao je da se Runji koji je pod sankcijama Velike Britanije i Kanade, a kao hrvatski državljanin, ali i državljanin SAD-a, ne nalazi se na popisu sankcioniranih osoba Europske unije i SAD-a, otvori račun u banci u Hrvatskoj.

Runje se pod sankcijama nalazi kao bivši potpredsjednik Rosnjefta, o čemu su svojedobno pisale i najuglednije medijske kuće poput Reutersa, a njegovo ime može se pronaći i na popisu sankcioniranih osoba na službenim internetskim stranicama ukrajinske vlade pod ruskim imenom Runie Zhelko.

Podsjetimo, Milanović tvrdi da je Butković oklevetao Runju i da će ga zbog toga tužiti. No, Milanović spominje da se Runje ne nalazi pod europskim sankcijama, a prešućuje da je pod sankcijama Velike Britanije i Kanade.

Butković i nije tvrdio da je Runje pod sankcijama Europske unije, nego je Milanoviću postavio dva pitanja koja prenosimo s njegove Facebook stranice:

„1. JE LI TRGOVANJE UTJECAJEM AKO PREDSJEDNIK REPUBLIKE, U KONKRETNOM SLUČAJU TI ZORANE MILANOVIĆU, OSOBNO TRAŽI OD DRŽAVNIH I PRIVATNIH BANAKA DA OTVORE RAČUN NJEGOVOM ROĐAKU KOJI JE POD SANKCIJAMA ZBOG POVEZANOSTI S RUSKIM KAPITALOM?
2. ŠTO SI DOBIO KAO PROTUČINIDBU ZA TAJ ANGAŽMAN?”

Posebno je nezgodno za Milanovića i to što Butković podsjeća da je pomaganje sankcioniranim osobama i kršenje sankcija kazneno djelo, jer današnji Večernji list donosi informaciju da je Runje, bez obzira što je riječ o osobi pod sankcijama, uspio otvoriti račun u hrvatskoj ispostavi turske Kent banke.

Usto, Milanović se „preventivno” obrušio i na Večernji list, odnosno na Ivana Tolja, predstavnika vlasnika jednog od najuglednijih hrvatskih medija.

„Sad je gotov, a i Večernji list kojim upravlja jedan raskalašeni i nemoralni pop, koji se predstavlja kao predstavnik vlasnika, bez čije se suglasnosti u Večernjem ne može objaviti ni osmrtnica, pa tako ni tekst o čovjeku koji nije pod sankcijama”, govorio je Milanović i u nastavku svog govora nastavio vrijeđati Tolja u svojem uličnom stilu.

„Prema istrazi i saznanjima Večernjeg lista koja dolaze iz više zemalja, uz Željka Runju, bivšeg potpredsjednika Rosnjefta, i Zorana Milanovića vežu se i imena sada bivše, a tada aktualne mađarske predsjednice Katalin Novák (njezin boravak na Braču), ali i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana”, piše, među ostalim, Večernji list.

Ostaje za vidjeti kako će SDP-ov kandidat za premijera kojeg u HDZ-u nazivaju „kršitelj Ustava” reagirati na najnovija saznanja Večernjeg lista.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!