[FOTO] Gordan Jandroković otvorio Dom hrvatskih branitelja i obišao gradilišta vrtića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković svečano je otvorio Dom hrvatskih branitelja u Čazmi vrijedan 420 tisuća eura. Riječ je o višenamjenskom prostoru koju će koristiti prvenstveno braniteljske udruge, ali i ostali, uključujući mlade generacije, istaknuo je Jandroković.

„Koliko čujem od branitelja, zgrada je odlično napravljena i Čazma može biti ponosna. Koliko znam, radilo se o inicijativi Grada Čazme, ali pomogla je i Županija, a pomogla su i resorna ministarstva i drago mi je što se današnje generacije s velikim poštovanjem i zahvalnošću odužuju hrvatskim braniteljima bez kojih ne bi bilo hrvatske države. Riječ je o ljudima čiji su životi utkani u temelje hrvatske samostalnosti i na žalost, mnogi od njih izgubili su živote. Moramo im biti trajno zahvalni i voditi računa o njima i članovima njihovih obitelji koji su izgubili svoje najbliže”, naglasio je Jandroković.

Gradonačelnik Dinko Pirak posebno je istaknuo uređenje spomen sobe poginulim braniteljima i info-panele o ratnom putu čazmanskih branitelja.

„Gotovo deset posto stanovništva s čazmanskog područja sudjelovalo u obrambenim akcijama ne samo ovdje, nego i na bojišnicama istočne i zapadne Slavonije. Prostor je višenamjenski i to je također vrlo bitno jer ćemo na taj način spojiti Domovinski rat s današnjim životom”, poručio je gradonačelnik Pirak. U energetsku obnovu i opremanje zgrade, istaknuo je, uloženo je oko 420 tisuća eura pri čemu je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova te Ministarstvo branitelja sudjelovalo u iznosu od oko 60 tisuća eura, dok je ostatak osiguran iz gradskog proračuna.
Gordan Jandroković prethodno je obišao gradilišta vrtića u općinama Berek i Štefanje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!