[FOTO] Krenuli radovi na obnovi vodovoda Delovi-Bjelovar vrijedni 16.57 milijuna eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DELOVI – Danas (utorak) su počeli radovi na obnovi magistralnog vodovoda Delovi – Bjelovar vrijedni 16.57 milijuna eura. 

Naručitelji projekta su Vodne usluge Bjelovar, a putem Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, odnosno iz Mehanizma za oporavak i otpornost, dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 80% prihvatljivih troškova.

Jedini smjer snabdijevanja vodom

-Ovo je jedini smjer snabdijevanja grada Bjelovara pitkom vodom, dakle mi nemamo alternativu. Taj cjevovod je građen 60-ih godina prošlog stoljeća, što znači da je već potrošio svoj vijek, dosta su česte intervencije, imamo i značajne gubitke na vodoopskrbnoj mreži i u ovakvom stanju predstavlja i rizik kontinuiteta opskrbljivanja grada Bjelovara pitkom vodom – kazao je Ivan Ivančić, direktor Vodnih usluga Bjelovar te je dodao da se voda isporučuje Rovišću i Kapeli.

-Stoga, ovo je iznimno važan projekt i zahvaljujem se stručnim ljudima u Ministarstvu i Hrvatskim vodama koji su pratili i prepoznali naše potrebe. Projekt se 80 posto financira iz EU fondova, a Hrvatske vode sa dodatnih 10 posto  – kazao je, između ostalog, Ivančić

Projekt važniji nego što to građani misle

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak rekao je da Bjelovar iz bušotine ima svoju toplu vodu, ali da nema hladnu i zato se, između ostalog, krenulo u ovaj veliki projekt. 

-Da, ovo je jedini pravac opskrbe grada Bjelovara pitkom vodom i ova obnova i rekonstrukcija je iznimno važna. Nama nije svejedno da li se voda putem do nas negdje gubi zbog dotrajalih cijevi i jednostavno moralo se ući u ovaj projekt. Obnovit će se i vodovodna mreža u 13 velikih ulica u Bjelovaru, što je također iznimno važno. Inače, ovo je zaista ogroman projekt, na preko 500 parcela smo morali rješavati imovinsko pravne odnose i zadovoljiti brojne kriterije. Ovaj projekt je puno važniji nego što to građani možda misle i Bjelovar će imati izuzetno efikasan sustav vodnih usluga – kazao je gradonačelnik Hrebak. 

Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda kazao je da ovaj projekt Delovi-Bjelovar život znače za 40 tisuća stanovnika Bjelovara. 

-Projekt neće samo pomoći samo sigurnoj vodoopskrbi grada Bjelovara već će pružiti i mogućnost daljnjeg širenja vodoopskrbe na ukupnom području Bjelovarsko-bilogorske županije – kazao je, između ostalog. Đuroković. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!