[FOTO/VIDEO] Župan Marušić: Evo kako će izgledati ŠRC Kukavica nakon velike obnove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Športsko rekreacijskom centru Kukavica danas je održana prezentacija projekta „Centar Kukavica“ kojemu je cilj od Kukavice stvoriti turističko središte s mnoštvom različitih sadržaja.

Naime, krajem prošle godine Bjelovarsko-bilogorska županija započela je modernizaciju i obnovu Športsko rekreacijskog centra Kukavica. Prva faza radova je pri kraju, a uključuje obnovu dječjeg igrališta i postavljanje videonadzora.

-Zaista mi je čast i zadovoljstvo. Nakon izrade idejnog rješenja kojeg nam je Mplan izradio, gotov je i glavni projekt. Zaista mislimo da na ovom području Kukavice itekako imamo veliki potencijal za razvoj turizma – ispričao je župan Marušić.

Godinama se tu nije ulagalo, ali sada dolazi do velike promjene

-Godinama se nije tu ulagalo i zato mi je drago da smo konačno odradili onaj prvi konkretan projekt, odnosno prvi korak kako bismo mogli pristupiti i aplicirati na određene fondove koji su ove godine u najavi. Zato mi je drago da smo i ovo dječje igralište uspjeli riješiti, kroz nekoliko dana će se riješiti i tartran kako bi naša djeca imala što sigurniju podlogu. Isto tako, drago mi je da i dalje njegujemo ovu izvrsnu suradnju s općinama Veliki Grđevac i Velika Pisanica gdje ćemo svi zajedno u korist stanovnika ovdje ovaj potencijal pretvoriti u stvarnost – dodao je Marušić.

Provođenje projekta zamišljeno je u nekoliko faza, a cilj mu je obnovom stvoriti ugostiteljsko turistički centar s novim restoranom i modernom kuhinjom, spavaonicama, polivalentnom dvoranom, spremištem, smještajnim kućicama i vidikovcem koji će jednim dijelom gledati na šumu, a drugim na samu Kukavicu.

Obnovom i dodavanjem novog sadržaja Kukavica će obogatiti turističku ponudu i tako postati primamljivija većem broju turista, a otvara se i mogućnost organiziranih školskih izleta, team buildina, konferencija u polivalentnoj dvorani i slično.

Vizualizaciju projekta donosimo u fotogaleriji i videozapisu u nastavku.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!