Obnavljat će se još 7 zgrada, temeljiti ‘makeover’ čeka i Dvoranu europskih prvaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što je Vlada RH odobrila dodatna sredstva za financiranje energetske obnove javnih zgrada, nova 3,4 milijuna eura trebala bi „kapnuti” i u blagajnu Grada Bjelovara.

Uz dodatnih 1,5 milijun eura vlastitih sredstava, Grad će obnoviti Informativno-edukacijski centar Barutanu, društvene domove u Trojstvenom Markovcu i Gudovcu, područnu školu Prgomelje, Gradsku streljanu te malu dvoranu u Ulici Petra Zrinskog 4.

Na popisu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je i kompleks zgrade IV. osnovne škole Bjelovar sa školsko-sportskom dvoranom, u koju će Grad uložiti dodatna sredstva za unutarnju obnovu. Dvorana europskih prvaka tako bi trebala dobiti novi parket, dvostruke tribine i druge elemente zahvaljujući kojima će bjelovarski klubovi moći sudjelovati i najvišim rangovima natjecanja.

Spremno 200 milijuna eura projekta

-Na natječaj za energetsku obnovu prijavili smo i prostor Sportskog društva „Lasta” iz Gudovca, no još nismo dobili povratnu informaciju. Kad je pak riječ o školi u Prgomelju, ugovor ćemo potpisati, ali ga nećemo konzumirati. Naime, to je objekt vlasništvu Grada, ali njima upravlja Županija jer je riječ o područnoj školi OŠ Rovišće. Županija priprema projekt proširenja škole za poziv Ministarstva obrazovanja i sredstva iz NPOO-a. Ako im projekt prođe, mi nećemo raditi energetsku obnovu jer u tom slučaju ne smijemo intervenirati na zgradi idućih pet godina, no ako ne prođe, iskoristit ćemo sredstva koja nam je odobrio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – pojasnio je Hrebak.

Gradonačelnik je čestitao zaposlenicama Tehnološkog parka Bjelovar koje su pripremile sve spomenute projekte za natječaj. Podsjetio je i kako će ove godine u gradu započeti realizacija projekata ukupne vrijednosti 200 milijuna eura, a većina tog novca, gotovo 90 posto, osigurano je u europskim fondovima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!