Zaželi Bjelovar: Osigurano 1.5 milijuna eura za 198 korisnika i 33 nova radna mjesta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar nastavlja s provedbom projekta Zaželi – Bjelovar financiran od strane Europskog socijalnog fonda plus, Operativni program Učinkoviti ljudski resursi potencijali 2021. – 2027., Zaželi – prevencija institucionalizacije u vrijednosti od milijun i 485 tisuća eura bespovratnih sredstava.

Prvi put muška osoba

-Peti krug programa Zaželi, milijun i 485 tisuća eura bespovratnih sredstava Bjelovar je povukao putem kojeg će se zaposliti 33 osobe. Po prvi puta imamo i jednu mušku osobu i 32 žene koje će brinuti o 198 starijih i nemoćnih osoba od 65 godina ili mlađih ukoliko imaju treći ili četvrti stupanj invaliditeta – ispričao je dogradonačelnik Igor Brajdić.

Ispričao je dogradonačelnik Brajdić. Projekt će zaposliti 33 osobe koje će pružati usluge za 198 korisnika projekta u sljedećih 30 mjeseci, od svibnja ove godine pa sve do studenog 2026. godine.

-To će biti jedna dobra situacija gdje će stari i nemoćni dobiti potrebnu pomoć u kući, od pomaganja u kućanskim poslovima, čišćenja, pranja, pospremanja, odlaska u dućan po namirnice i sve ono što starije osobe ne mogu same obavljati – dodao je Brajdić.

Svaka zaposlena osoba brine o 6 korisnika, a plaća 630 eura, odnosno zakonski minimalac.

-Posao me maksimalno ispunjava i nije samo zbog one plaće koju dobiješ nego znaš da si nekome pomogao kojemu je to stvarno potrebno. Njima je sve neophodno u stvari, a velika stvar je kad im netko dođe na vrata i kad znaju da će netko doći k njima. Kad mogu s nekim porazgovarat, otvorit svoje srce, nasmijat se s njima, pa čak nam se i požale – ispričala je Radmila Vorkapić koja je u programu već sudjelovala i za njega ima samo riječi hvale.

Drago mi je da ću raditi ovaj posao

Na ovogodišnjem projektu po prvi put zaposlena je i muška osoba, radi se o 32-godišnjem Ivanu Novakoviću koji je po struci hotelijersko turistički komercijalist.

-Vidio sam na natječaju da traže i muškarce i žene, drago mi je da ću biti prvi muškarac koji će raditi na tom projektu taj posao. Volim s ljudima raditi, komunicirati, pomagati i drago mi je da ću to raditi – zaključio je Novaković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!