[FOTO] Gradonačelnik Hrebak otkrio kad bismo se mogli kupati u novim toplicama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izgradnja bjelovarskih toplica trebala bi započeti do kraja ove godine, a proces javne nabave započeo je odabirom voditelja projekta. Budući bazenski kompleks koji će se graditi u Velikom Korenovu pored Bjelovara trebao bi završiti sredinom ili krajem 2026. godine, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak na tiskovnoj konferenciji u četvrtak. Bjelovarske toplice sastojat će se od pet unutarnjih i tri vanjska bazena, pri čemu se unutarnji dio sastoji od turističkog i sportskog dijela u kojemu je olimpijski i bazen za rasplivavanje, kao i tribine sa 500 sjedećih mjesta.

Kompleks će se prostirati na desetak hektara zemljišta u sklopu kojega će se nalaziti i apartmansko naselje Garden House sa smještajnim jedinicama koji će koristiti zelenu energiju, dok će sama zgrada s unutarnjim bazenima imati oko 13 tisuća četvornih metara bruto površine.
Iako je riječ o investiciji vrijednoj 38 milijuna eura, gradonačelnik Hrebak uvjeren je da neće predstavljati udar na gradski proračun, među ostalim i zbog 17 milijuna bespovratnih eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

„Prema zadnjim informacijama Hrvatske gospodarske komore, cijene građevinskih radova pale su oko pet posto. Nama, naravno, nije problem ako na natječaju dobijemo nižu cijenu, a kako ne bismo dobili višu cijenu, potrudit ćemo se i promovirati taj natječaj jer smatramo da je to velika referenca i vrlo privlačan posao. Natječaj za odabir najpovoljnijeg ponuđača radova bit će međunarodnog karaktera”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Direktor tvrtke Terme Bjelovar Zvonimir Žarec kazao je da postoji velik interes banaka za financiranje projekta te dodao da će rok isplativosti toplica biti kraći nego što je to planirano zbog odličnih rezultata geotermalne bušotine u tom prigradskom naselju.
„Zahvaljujući geotermalnoj bušotini toplice će praktički davati energiju nazad u mrežu, umjesto da je uzimaju”, naveo je Žarec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!