[FOTO] Na 25. Proljetnom sajmu više od 400 izlagača iz Hrvatske i desetak država

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na 25. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu koji se u Gudovcu pored Bjelovara održava na rekordnih više od 10 hektara izložbenog prostora predstavlja se više od 400 izlagača iz Hrvatske i desetak stranih država, a otvorio ga je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Umjesto uobičajenih tri dana, ovogodišnji Proljetni sajam trajati će dan više, stoga je i svečano otvorenje upriličeno u četvrtak. Osim najvećeg izbora najnovije poljoprivredne mehanizacije po povoljnim cijenama te svog potrebnog materijala za proljetnu sjetvu, u sklopu Proljetnog sajma održava se i Sajam opreme za hortikulturu HOROP, Sajam građevinske i komunalne opreme GRO-KO, a održat će se i niz edukacija, kao i izložba malih životinja.

Dobrodošlicu izlagačima i posjetiteljima u ime suvlasnika poželjeli su bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, a govor je održao i tajnik Ministarstva poljoprivrede Tihomir Majdak.

U svojem govoru predsjednik Sabora Jandroković istaknuo je da je država svjesna strateškog značaja poljoprivrede.

„U veljači ove godine Hrvatski sabor donio je strateški plan za razvoj hrvatske poljoprivrede do 2030. godine s ciljem da poljoprivreda bude pokretač razvoja te da se vrijednost poljoprivredne proizvodnje poveća na 3,8 milijardi eura”, kazao je Jandroković dodavši da ga raduje da sve više poljoprivrednika koristi sredstva iz EU fondova, što je nužno za podizanje konkurentnosti domaće poljoprivrede. Posebno je naglasio da je sve veći broj mladih koji se bave poljoprivredom i koji unose svježinu u tu stratešku gospodarsku granu Hrvatske.

“Od 2016. do danas više od šest tisuća mladih odlučilo se baviti poljoprivredom i danas ih je više od 24 tisuće”, rekao je Jandroković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!