Župan Marušić: Krećemo u veliko proširenje i obnovu Doma za starije u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je u prostorijama Doma za starije osobe nakon provedenog javnog natječaja potpisan ugovor s tvrtkom M Plan za izradu idejnog projekta proširenja kapaciteta Doma za starije osobe. 

-Svjesni smo da Domu za starije nedostaje kapaciteta, da je velika potražnja naših građana starije životne dobi tako da smo u proteklo vrijeme razradili projektni zadatak, zajedno u suradnji s ravnateljicom Sanelom Mlatilik, kako bismo riješili taj veliki problem – kazao je župan Marko Marušić te je dodao. 

-Osim što ćemo značajno proširiti smještajne kapacitete, već neko vrijeme radimo na poboljšanju kvalitete samih smještajnih objekata. Svi znamo da je provedena energetska obnova, no to je samo fasada. Ta energetska obnova nije obuhvatila izmjenu krovišta koje je oštećeno, godinama se nije ulagalo u sobe i zato to sada mijenjamo i ulažemo i u obnovu – kazao je, između ostalog, župan Marušić. 

Sanela Mlatilik, ravnateljica Doma za starije istaknula je da se osluškuju potrebe građana. 

-Da, zaista je velika potreba za smještajem. Po pitanju proširenja kapaciteta istaknula bi da se nastojimo voditi potrebama korisnika i da ćemo se orijentirati na drugi i treći stupanj njege, dakle to su funkcionalno ovisniji korisnici. Također, u posljednje vrijeme kao potrebu smo primijetili da ima dosta građana koji nakon rehabilitacije ili neke operacije imaju potrebu za privremenim smještajem od 2-3 mjeseca. Tako da smo u našem planu predvidjeli i tu opciju – kazala je ravnateljica Mlatilik te je dodala. 

-Meni je drago da Županija ima osjećaj za sve ovo što sam navela i da je voljna ulagati u Dom za starije. Inače, mi smo tijekom prošle godine uložili 108 tisuća eura. Izdvojit ću samo, promijenili smo recimo sedam kupaonica. Ove godine idemo u adaptaciju soba i promjenu namještaja, dakle u potpunosti ćemo renovirati 15 soba, to je jedan kat. Potpisali smo ugovor sa Suvenir Arbor i to ćemo napraviti ove godine – kazala je ravnateljica Mlatilik.

Inače, što se tiče proširenje smještajnih kapaciteta, Dom za starije trenutno prima 250 osoba, a proširenje se planira maksimalno za još maksimalno do 200 osoba.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!