[FOTO] Vatrogasci iz kanalizacije spašavali – dabra!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom dopodnevnih sati, centar 112 primio je dojavu o neobičnoj situaciji nedaleko od gradilišta gdje se odvija nadogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Dobrovcu. Naime, na tom području primijećen je dabar koji je upao u otvor i bila mu je potrebna pomoć.

Ubrzo nakon dojave, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lipik stigli su na mjesto događaja kako bi pružili potrebnu pomoć dabru. Među spašavateljima bili su David Stojaković, Josip Galko te predsjednik DVD-a Mario Šimunović i zamjenik zapovjednika Rajko Šurkalović.

Situacija je zahtijevala brzu reakciju kako bi se dabar oslobodio i spasio. Pripadnici DVD-a su s velikom predanošću pristupili zadatku, koristeći svoje vještine kako bi sigurno oslobodili životinju.

Nakon nekoliko trenutaka napetosti, dabar je konačno oslobođen iz mreže i uspješno pušten natrag u prirodu. Zahvaljujući promptnoj intervenciji DVD-a, životinja je izbjegla ozljede i mogla je nastaviti svoj život u divljini.

“Ponosni smo na brzu i učinkovitu reakciju naše ekipe. Uz sve regularne poslove, spašavanje životinja također je dio naše misije kao vatrogasnog društva, a danas smo imali priliku pokazati svoju predanost poslu kojeg obavljamo”, izjavio je Rajko Šurkalović. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!