Grad Bjelovar kreće u izgradnju novog Doma za starije u Korenovu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak u društvu zamjenika Igora Brajdića i predsjednika bjelovarskog Odbora za branitelje Igora Crnomarića najavio je novi, veliki projekt Grada Bjelovara, a to je izgradnja Doma za starije u Velikom Korenovu. 

-U Hrvatskoj manje od 3 posto populacije umirovljenika ima svoje mjesto u umirovljeničkom domu. Mi u Gradu Bjelovaru smo odlučili nešto poduzeti po tom pitanju i odlučili smo da idemo u izgradnju doma za starije na lokaciji Veliko Korenovo gdje imamo izvor tople vode i gdje imamo vlastite energente – kazao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak te je dodao. 

Dom neće ovisiti o ‘Putinovom’ plinu…

-Znamo svi da poskupljuju domovi za umirovljenike jer nisu energetski efikasni. ‘Putinov’ plin poskupljuje stalno, a mi o njegovoj cijeni ne možemo ni malo odlučivati. Stoga, ćemo mi izgraditi dom za starije, odmah kraj toplica,  koji će biti energetski efikasan. Grijat će se na našu toplu vodu, imat će solarne panele koje će grijatinaše sunce i mi u Gradu Bjelovaru ćemo odlučivati o cijeni svega toga, a to će biti povoljno i jeftinije od svih ostalih domova – istaknuo je gradonačelnik Hrebak. 

Bit će povoljniji

-Netko će reći nije u centru grada. Podsjećam, najveći, najskuplji i za koji se najviše traži mjesto je onaj dom u Klokočevcu. Dakle, umirovljenici traže mir i upravo će to, između ostalog, dobiti u Korenovu. Ponavljam, dom će biti povoljan i moći će si ga priuštiti umirovljenici koji tijekom karijere nisu radili visoko plaćene poslove, a jedan dio doma će biti i za bjelovarske branitelje– kazao je Hrebak koji je rekao da će projekt koštati oko 20 milijuna eura. 

-Nakon ovih izbora sjest ćemo sa resornim ministarstvom, sjest ćemo sa ministarstvom branitelja i vidjet ćemo u kojem i kolikom dijelu će oni participirati. Ali kako god, mi idemo definitivno u taj projekt – istaknuo je Hrebak.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić ponovio je da Grad Bjelovar gradi nove vrtiće, novu školu i da je sada došlo vrijeme za izgradnju doma za starije.

Igor Crnomarić, predsjednik Odbora za bjelovarske branitelje rekao je da Grad Bjelovar projekte koje pokrene na kraju i završi te da je uvjeren da će tako biti i s ovim.

-Bjelovarski branitelji koji su početkom 90-ih bili mladići polako ulaze u treću dob i dio smještaja će biti za populaciju branitelja i mislim da je to zaista hvalevrijedna odluka – kazao je Crnomarić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!