Ovo su umjetnici koji stoje iza prve profesionalne bjelovarske predstave

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Portal Klikni.hr ekskluzivno je najavio da su krenule probe za prvu profesionalnu bjelovarsku predstavu nakon 40 godina te da se radi o predstavi ‘Čaruga’ i da će Bojan Navojec igrati glavnu ulogu. 

Sada vam predstavljamo cijeli eminentni tim hrvatske kazališne scene koji stoji iza predstave. 

Naime, producentica predstave je Dubravka Vrgoč, dugogodišnja intendantica zagrebačkog HNK-a koje je bila i predsjednica Europske kazališne konvencije i koja na jesen preuzima mjesto intedantice HNK-a Rijeka. Redatelj predstave ‘Čaruga’ je Ivica Buljan koji je već deset godina ravnatelj Drame Hrvatskog narodnog kazališta. 

Glavnu ulogu u predstavi igrat će bjelovarski glumac Bojan Navojec, dramski prvak zagrebačkog HNK-a, a uz njega je i Nina Violić, nagrađivana hrvatska glumica i dramska prvakinja zagrebačkog HNK-a. U glumačkoj postavi će također biti Sreten Mokrović, Frano Mašković i Ružica Maurus. 

Čitače probe već se održavaju u Državnom arhivu u Zagrebu, a glumačka ekipa s redateljem idući tjedan dolazi u Bjelovar održavati probe u bjelovarskom Domu kulture. 

Inače, gradonačelnik Dario Hrebak u društvu Đurđe Adlešić, predsjednicom Kulturnog vijeća Grada Bjelovara će u ponedjeljak u Državnom arhivu u Zagrebu službeno najaviti predstavu ‘Čaruga’.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!