Po prvi put u bjelovarskoj bolnici pacijentu ugrađeno umjetno rame

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Općoj bolnici „Dr. Anđelko Višić” Bjelovar ovog ponedjeljka je izvedena prva samostalna operacija implantacije totalne bescementne reverzne endoproteze zgloba. Pojednostavljeno rečeno, radi se o ugradnji proteze ramena. Riječ je o postupku koji se izvodi nakon kompliciranijih prijeloma gornjeg dijela nadlaktične kosti koji se ne mogu razriješiti drugim metodama operativnog liječenja.

– Liječenje ovom metodom omogućuje pacijentu brz oporavak, smanjenje boli te brz povratak u svakodnevne aktivnosti. Od sada ćemo našim pacijentima moći nastaviti pružati ovaj tip usluge bez potrebe odlaska na kliniku. Ujedno, ovim zahvatom ćemo kvalitetu našeg rada podići na viši nivo – kazala je ravnateljica bjelovarske bolnice doktorica Sanela Grbaš Bratković.

Ovaj operativni zahvat izveli su subspecijalist traumatologije dr. Mladen Kos, subspecijalist traumatologije i ortopedije dr. Darko Štefanac te specijalizantica ortopedije i traumatologije dr. Petra Markuš uz suport anesteziološkog tima i instrumentarki.

– Doktor Mladen Kos je novi član našeg traumatološkog tima koji je veći dio svoje karijere proveo u OB Virovitica. U dosadašnjem radu obavljao je operativne zahvate iz domene traumatološko-ortopedske problematike, a njegovo dosadašnje znanje i iskustvo svakako će doprinijeti pacijentima i kolektivu – naglasila je ravnateljica Grbaš-Bratković.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!