[FOTO] Bjelovarski rock band ‘Fyu’ razvalio na koncertu u zagrebačkom klubu Boogaloo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Alternativni rock band ‘Fyu’ iz Bjelovara nastupio je u zagrebačkom Boogaloo prvi put i oduševio publiku.

Bend se sastoji od pet članova, Filip Jurušić Fyu (vokal), Dino Ivančić (bubnjevi), Petar Bajsić (bass gitara), Karlo Bišćan (klavijature) I Borna Bertić (gitara). ‘Fyu’ je nastupio na promociji albuma Thershold koji je izašao na dan svirke 5. travnja.

-Upoznali smo ekipu Kal’s Penny banda na Rocka natjecanju u Karlovcu gdje su oba benda bila na postolju. Od tada se pratimo i planiramo suradnju, tako da je taj dan konačno i došao. Ekipa nas je pozvala da budemo potpora na promociji uz Electric Purge i mi smo naravno prihvatili. Svirka je prošla jako dobro, uz male tehničke probleme s monitoringom, ali na van se to nije osjetilo jer je vanjski zvuk bio dobar cijelo vrijeme. Bilo je puno nove publike koja ja odlično reagirala na nas i baš smo zadovoljni dometom. Sva tri benda su ‘ubila’ svoj set, baš dobra kombinacija energije kod svih. Također, vrlo značajan dan za nastup. Naime, za sve grunge entuzijaste, 5.4. je zapravo neslužbeni “dan smrti grunge-a” jer na taj dan su umrli Kurt Cobain i Layne Staley, samo drugih godina. Tako da, morao sam si markerom istetovirati imena na ruku prije nastupa – kazao je Filip Jurušić, vokalist i frontmen grupe Fyu i dodaje.

-Trenutno se planira dva, tri nastupa do pipnja od kojih se očekuje još dobrih imena i bendova uz nas, tako da zasada nećemo ništa otkriti dok ne potvrdimo sve. Nakon lipnja se planiramo angažirati za veći broj nastupa, pošto smo svi slobodniji u ljetno vrijeme, probat ćemo organizirati malu turneju u svakom slučaju. Radimo na novom albumu paralelno i izvodimo uživo već neke pjesme s njega, tako da se na jesen može krenuti razmišljati o izbacivanju novih stvari – poručio je Filip.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!