Čestitamo! Bjelovarskoj Jazzici dodijeljena prestižna turistička nagrada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na ovaj tjedan održanoj dodjeli godišnjih turističkih nagrada u Biogradu na Moru, bjelovarski jazz festival Jazzica osvojio je nagradu “Simply the best”, koju za inovativnost i kreativnost u turizmu već 14 godina dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i poslovno turistička burza PUT.

Festival Jazzica, koji se na sceni pojavio 2018. godine, već 5 godina postavlja nove standarde za jazz i glazbena događanja u Bjelovaru. Uoči šestog izdanja Jazzice, festivalu stiže priznanje, nagrada “Simply the best” za kvalitetu i kreativni razvoj manifestacije profilirane kao osobit hrvatski festival jazza koji, osim što obogaćuje kulturnu scenu lokalne zajednice, posebno doprinosi sadržajnosti i kvaliteti ukupne turističke ponude destinacije. Nagradu je u ime festivala preuzeo umjetnički selektor festivala Tvrtko Hopek.

Idemo u pravom smjeru

“Često znamo reći da se naš ’mali’, opušten, ležeran, nasmijan i romantičan glazbeni festival pod zvijezdama pretvorio upravo u ono čemu smo se nadali, priču ispričanu srcem u vedrom i dobrom raspoloženju. Podrška publike nam je jasan pokazatelj da idemo u pravom smjeru. Ovo priznanje potvrda je da smo uspješni u našem dosadašnjem radu i veliki poticaj da istim entuzijazmom nastavimo i dalje.” komentirao je Hopek nakon preuzimanja nagrade.

Grad Bjelovar prepoznao je važnost ovakvog festivala za lokalnu kulturnu scenu, te organizacijom Jazzice i brojnih drugih manifestacija Bjelovarčanima i njihovim gostima nudi pregršt atraktivnih kulturnih priredbi tijekom cijele godine.

Ove godine festival će se održati od 27. do 30. lipnja. Otvorenje festivala bit će u Domu kulture, a svi ostali programi, kao i ranijih godina, u samom centru grada, u BOHO parku. Svi koncerti festivala besplatni su za sve posjetitelje.
Organizator festivala i provoditelj programa je Grad Bjelovar, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske. (PolakMedia)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!