Dizajner Antonijo osmislio je bjelovarski roštilj s doživotnim vijekom trajanja!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Između mehanizacije, kosilica, gastro ponude i poljoprivredne opreme koja trenutno opsjeda prostor Bjelovarskog sajma, premijerno je prikazan i novi projekt tvrtke Elektrometal: prijenosni roštilj „The Grill“, brendiran kao roštilj s okusom Hrvatske.

-Radi se o prijenosnim grillovima koje izrađujemo od pet milimetarskog crnog valjanog čelika koji ima odlična toplinska svojstva – ispričao nam je dizajner roštilja Antonijo Želimorski.

Riječ je o potpuno novom konceptu izrade s naglaskom na dizajn, brend i praktičnost. Roštilji su potpuno domaći proizvod, dizajnirani su i proizvedeni u Bjelovaru, a kod brendiranja se išlo na jednostavnost, tako se roštilj jednostavno zove The Grill – rešetka. Osim inovativnog dizajna, uz standardne modele, postoji i mogućnost personalizacije prema želji klijenta.


-Ideja je slobodno vrijeme, kampiranje, lov, ribolov, ognjišta, okupljanja, druženje… Više smo išli na taj neki socijalni aspekt. U ponudi imamo kompletne grillove za pečenjare, imamo rešetke, pune ploče, ložišta za drvo koja bacaju žar – objasnio nam je sugovornik.

-Imamo i prijenosni grill X grill. Radi se o potpuno sklopivom grillu bez ijednog šarafa, bez ijednog vara. Sklapa se klik na klik, vrlo je jednostavan za skladištenje i za transport. Koristili smo 5 milimetarski čelik koji je masivan i težak, ali poanta je da radimo grill koji će imati doživotni rok trajanja. Jednom kad kupite grill imat ćete ga doživotno – pojasnio je dizajner.


Doživotni rok trajanja podrazumijeva adekvatno održavanje roštilja, koje ništa drugačije nego kod nekih drugih, održava se sredstvom za čišćenje rola ili grillova ili premazom bilo kojeg od jestivih ulja.

Kako nam objašnjava dizajner, zbog svoje debljine, materijal duže održava toplinu.

-Vrlo malo žara je potrebno. Zato smo i išli na pet milimetara, činjenica je da je to malo deblje nego inače, ali kad se jednom zagrije dugo drži. Nekakve slobodne procjene je da troši oko 50 posto manje energije od drugih i to samo zbog tog zadržavanja topline, zato smo išli na deblji materijal – pojasnio nam je ovu dizajnersku odluku Želimorski.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!