[FOTO] U središnjem bjelovarskom parku sade se divlji kesteni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nastavlja se sadnja divljih stabala u središnjem bjelovarskom parku. Nakon što su prije Uskrsa posađena dva stabla, kako je tada najavljeno, sadnja se sada nastavila, a ukupno će biti posađeno 15 divljih kestena. Riječ je o stablima nastalim iz sjemena divljih kestena iz bjelovarskog parka.

Inače, ova sadnja u parku tek je dio velikog projekta Zelena mreža Bjelovar čiji je nositelj Grad Bjelovar. Riječ je o projektu ozelenjivanja grada sadnjom novih stabala te postavljanja urbane opreme. Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama. Njegova ukupna vrijednost iznosi 336 tisuća eura, a sufinancira se do 80 posto opravdanih troškova.

U sklopu projekta posadit će se 365 novih stabala, a najveći dio bit će posađen u jesen. Lokacije na kojima će se zasaditi nova stabla su Križevačka cesta, Zagrebačka ulica, Trg kralja Tomislava, Trg Eugena Kvaternika, Ulica Frana Supila, Osječka ulica, Prilaz Andrije Hebranga, Ulica Andrije Hebranga, Ulica Marije Jurić Zagorke, malo igralište kod Trga Eugena Kvaternika, Borik, Ulica Ivana Mažuranića, Franjevačka ulica i Mlinovac. Osim toga, postavit će se 55 klupa, 26 koševa za otpad, 12 za selektiranje otpada te tri javne česme.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!