Imate pravni problem, a nemate novca? Evo kako do besplatnog stručnog savjeta!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu okupljeni u projekt Pravna klinika u četvrtak, 18. travnja, ponovno gostuju u Bjelovaru. Besplatne pravne savjete građanima dijelit će u prostorijama Udruge invalida, u Gundulićevoj 1, od 10 do 14 sati. Svi koji imaju problem pravne prirode te trebaju pomoć, pozvani su na konzultacije.

Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu, 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad studenata kliničara kontroliran je od strane njihovih akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te im se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.
U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već desetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.
Više detalja o Pravnoj klinici možete pronaći OVDJE.

Foto: Pravna klinika


PODIJELI S PRIJATELJIMA!