Otkrivamo kako će zdravstvene službe u BBŽ raditi na dan izbora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Neuobičajeni dan održavanja parlamentarnih izbora unio je pomutnju među građani pa mnogi ni danas, dva dana prije izbora, ne znaju hoće li u srijedu, 17. travnja, raditi ili ne.

Među onima koji su to jasno utvrdili su medicinari. Na dan održavanja izbora Opća bolnica „Dr. Anđelko Višić” radit će kao u dane redovnih praznika i blagdana.

-Osigurali smo dežurstva i smjene za hitne pacijente i intervencije tako da će svatko dobiti potrebnu medicinsku pomoć. Što se tiče pregleda dogovorenih za taj dan, odgodili smo ih i o tome već obavijestili sve pacijente, kaže ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković.

Dodaje kako su pacijenti čiji su pregledi odgođeni dobili nove termine u najkraćem mogućem roku tako da neće morati dugo čekati red. Smjene u bolnici su pak organizirane tako da svatko od zaposlenih tijekom dana stigne obaviti svoju građansku dužnost na biralištima.

Prekosutra neće raditi niti liječnici obiteljske medicine, osim onih u Centru obiteljske medicine.

-Odlučeno je da se izborni dan smatra neradnim danom tako da će ordinacije obiteljske medicine biti zatvorene. Svi oni koji tog dana zatrebaju medicinsku pomoć od osam do 20 sati mogu doći u naše COM-ove u Bjelovaru i Daruvaru – kaže v.d. ravnatelja Doma zdravlja BBŽ Michelle Gruičić.

Hitne ekipe Zavoda za hitnu medicinu BBŽ također će raditi kao i na svaki drugi dan, slobodno je dobila samo uprava, potvrdio nam je zamjenik ravnatelja Branko Novković.

U srijedu pak neće raditi niti jedna služba županijskog Zavoda za zdravstvo.

-Inače nemamo hitnih službi pa nema potrebe da radimo na izborni dan. Posao smo raspodijelili tako da ćemo sve stići napraviti na vrijeme i pacijenti ne moraju strahovati od kašnjenja nalaza ili sličnih situacija – rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo BBŽ Vedran Trupac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!