Službeno najavljena profesionalna predstava Gradske kazališne kuće Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu službeno najavljena bjelovarska profesionalna predstava ‘Čaruga’. 

Redatelj predstave je Ivica Buljan, ravnatelj Drame u HNK Zagreb. Producentica je Dubravka Vrgoč, bivša intedantica zagrebačkog HNK-a te novoizabrana intedantica HNK Rijeka, a glavne uloge će igrati Bojan Navojec, bjelovarski glumac i prvak drame zagrebačkog HNK-a te Nina Viloć, dramska prvakinja HNK-a Zagreb. 

Službenoj najavi predstave nazočio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. 

-Podignuli smo ljestvicu visoko, idemo ostvariti jedan ambiciozan projekt. Hvala stoga Dubravki Vrgoč i Ivici Buljanu što su nam na raspolaganju. Grad Bjelovar pokušava biti preteča u mnogim segmentima, no nedostajala je ta, rekao bih, jagoda na vrhu torte i shvatili smo da bi upravo kazalište moglo biti ta jagoda – kazao je Hrebak i dodaje. 

-Imamo BOK fest koji su pokrenuli Đurđa Adlešić i Goran Navojec i koji odlično funkcionira. Sada mi je posebno drago što je Bojan Navojec odlučio ući u ovu našu priču. I moram reći da smo u smislu infrastrukture napravili jednu od najboljih malih scena u Hrvatskoj, a sada smo krenuli u još teži posao od izgradnje zgrade, a to je izgradnja institucije te sada sa ovim ljudima to krećemo raditi. Dakle, sada ovdje imamo jedan ozbiljan spoj znanja i iskustva, a imamo i vrhunskog bjelovarskog glumca koji će igrati glavnu ulogu. U budućnosti će, jasno, priliku dobiti i mlađa generacija. Ovo je sada prvi korak naše kazališne kuće, no jedan jako ambiciozan korak – kazao je, između, Hrebak. 

Đurđa Adlešić, predsjednica Kulturnog vijeća Grada Bjelovara izjavila je da se od osnivanja BOK festivala nadala da će doći do profesionalnog kazališta i vlastite proizvodnje u Bjelovaru. 

-Kada se pokazala mogućnost da nam Dubravka Vrgoč skokne u ovoj pauzi između vođenja HNK-a Zagreba i Rijeke, bili smo sretni i sretni smo dalje i s njezinim izborom. Ovaj tim koji sada imamo, ne znam koga neće oduševiti, ali moram priznati da Bojana volimo duže od ostalih – kazala je kroz smijeh Adlešič te je dodala da su kriteriji visoko podignuti. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!