Župan Marušić potpisuje 10 novih ugovora s liječnicima i medicinskim osobljem

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija i u 2024. godini nastavlja s potporama liječnicima i medicinskom osoblju. Dosad su potpisana 22 ugovora o subvencioniranju, a župan Marko Marušić će sutra potpisati deset novih ugovora o dodjeli subvencija kamata na stambene kredite te za podstanarstvo i školovanje, odnosno stručno usavršavanje liječnika i medicinskog osoblja.

U 2023. godini za subvencije zdravstvenim djelatnicima ukupno je isplaćeno 176.710,26 eura.

Od dosad potpisana 22 ugovora, tri se odnose na subvencioniranje podstanarstva, šest za subvencije kamata na stambene kredite i 13 za stručno usavršavanje. Mjeru za stručno usavršavanje u 2023. godini koristile su četiri medicinske sestre, jedna prvostupnica sestrinstva, šest doktora medicine te jedan prvostupnik fizioterapije i jedan prvostupnik sanitarnog inženjerstva.

Mjera za zadržavanje liječnika

Od deset ugovora koje će biti sutra potpisani četiri su za subvencioniranje podstanarstva, dva ugovora za subvencije kamata na stambene kredite i četiri ugovora o subvencijama za stručno usavršavanje.

-Ovim mjerama nastojimo zadržati liječnike u našim zdravstvenim ustanovama i privući nove u naše ustanove. U prošloj godini za ove mjere isplatili smo nešto više od 176 tisuća eura. Naš cilj je osigurati što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu našim građanima i što bolje uvjete rada našim zdravstvenim djelatnicima – poručio je župan Marko Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!