[FOTO] Održano II. međužupanijsko natjecanje u lijepom čitanju na mađarskom jeziku, ovo su pobjednici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon prošlogodišnjeg „probijanja leda“ u bjelovarskoj IV. osnovnoj školi, ove godine učenici su se natjecali u lijepom čitanju na mađarskom jeziku u Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića u Grubišnom Polju. Organizaciju drugog po redu međužupanijskog natjecanja u lijepom čitanju na mađarskom jeziku uspješno je odradio profesor Dominik Turković. „Szépolvasási verseny“ okupilo je učenike iz rekordnog broja škola, a prošlogodišnjim školama natjecateljima pridružila se i OŠ Dežanovac gdje se od ove školske godine ponovno uči mađarski jezik. U konačnici, ove godine na natjecanju je nastupilo 14 učenika iz sedam škola s područja Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.

Učenici su se natjecali u kategorijama razredne i predmetne nastava. Tročlano povjerenstvo, koje su činili Zlata Berkeš, Odicki Anna i Vinko Oroz, nakon svih pročitanih pjesama donijelo je odluku o najboljim čitačima ove godine. U kategoriji razredne nastave prvo mjesto zaslužila je učenica četvrtog razreda Nika Đerke iz OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno. Drugo mjesto osvojila je Maša Ružman iz virovitičke OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, dok je treći bio Adam Janota iz daruvarske ČOŠ Jana Amosa Komenskog. U kategoriji predmetne nastave najbolji je bio učenik petog razreda virovitičke OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Dominik Šemper, drugo mjesto osvojila je Nika Sabolović iz bjelovarske IV. osnovne škole, a treće Lucie Stanja Bartoš iz daruvarske ČOŠ Jana Amosa Komenskog.

Da samo natjecanje prođe kako su organizatori zamislili, potrudio se vedri i raspoloženi dvojac voditelja programa – učenici Lara Pavić i Jan Škvarić. Svi učenici nagrađeni su povodom sudjelovanja, a dodatno su nagrađeni bili učenici koji su „stupili na postolja“ u obje kategorije. Nagrade su podijelile ravnateljica škole domaćina Snježana Šeliš i predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije Zlata Berkeš, koja je tom prigodom učenicima potvrdila kako njih i sve njihove prijatelje iz školskih klupa koji pohađaju nastavu Mađarskog jezika i kulture, u svibnju očekuje jednodnevni izlet u Pečuh pod pokroviteljstvom već spomenutog Vijeća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!