Izlagači prezadovoljni brojem upita: Jedan gospodin u nedjelju je htio ‘iskeširati’ bager

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovogodišnji jubilarni 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam trajao je četiri dana, a sva četiri dana vremenski uvjeti bili su gotovo idealni. Sunčano, pomalo i pretoplo vrijeme za ovo doba godine svakako je išlo na ruku organizatorima, a tijekom četiri sajmena dana najveći sajam u Hrvatskoj obišlo je više od 30 tisuća posjetitelja.

„Sve je bilo po planu i prema onomu što smo čuli, ostvarilo se ono zbog čega smo produljili trajanje sajma za jedan dan, a to je da četvrtak i petak budu dani za ugovaranje suradnje, a subota i nedjelja za obiteljske posjete. Izlagači su nam se prije žalili da im jedan dan nije dovoljan za sve aktivnosti iz poslovnog segmenta pa samo ubacili i četvrtak”, ističe direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj i dodaje da će Jesenski sajam ipak trajati tri dana, prvenstveno zbog održavanja Državne stočarske izložbe, jer bi za životinje četiri dana u štala Sajma, bez obzira što su novoobnovljeni, ipak bilo previše.

Glas izlagača se čuje

„Mi nakon svake manifestacije pitamo izlagače jesu li zadovoljni i što bismo još mogli poboljšati, pa ćemo tako napraviti i sada. O odgovoru naših izlagača ovisi hoće li i sljedeći Proljetni sajam trajati četiri dana”, pojašnjava direktor Salaj dodajući da je najveća gužva na sajmu tradicionalno bila u nedjelju te da su izlagači toga dana zabilježili izuzetno velik broj upita.

„Bilo je stvarno jako puno trgovanja u nedjelju. Jedan prodavač građevinskih strojeva kazao mi je da mu je bio kupac koji je htio na licu mjesta ‘iskeširati’ jedan bager”, naveo je direktor Salaj.

Još jedna novina ovogodišnjeg Proljetnog sajma je suradnja s Agronomskim fakultetom u Zagrebu i Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca i održavanje terenske nastave učenika i studenata.

„Sajam je obišlo oko 500 učenika i studenata iz Zagreba, Varaždina, Križevaca, Slavonskog Broda, Osijeka i drugih hrvatskih gradova, što je dvostruko više od naših očekivanja. Ta se suradnja nastavlja, iako na Jesenskom sajmu ne očekujemo puno studenata jer se sajam održava prije početka akademske godine”, pojasnio je Salaj dodavši da se vrijedni zaposlenici Bjelovarskog sajma već pripremaju za svoju sljedeću manifestaciju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!