Međunarodni tečaj u Bjelovaru: Stižu eminentni stručnjaci koji će govoriti o dojenju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Suvremene spoznaje o dojenju – Rodilište prijatelj djece” naziv je međunarodnog tečaja prve kategorije koji će se od 18. do 20. travnja održati u Bjelovaru.

Voditelji ovog trodnevnog tečaja su pedijatrica mr. sc. Marija Čatipović, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru naslovni izv. prof. Zrinka Puharić te prof. dr. sc. Milan Stanojević.

– Ovaj tečaj namijenjen je studentima treće godine Studija sestrinstva koji su izabrali kolegij Suvremene spoznaje o dojenju, medicinskim sestrama i liječnicima iz rodilišta te patronažnim sestrama, odnosno svima onima koji se bave dojenjem i koji žele o dojenju naučiti nešto novo. Naime, ljudima se uvijek čini da o dojenju sve znaju i da se o dojenju nema što novo reći. Ipak, praksa pokazuje da su nam, u trenutku kada je potrebno dati savjet, nova saznanja itekako potrebna – kazala je pedijatrica Marija Čatipović, jedna od idejnih začetnica ovog tečaja, otkrivši kako će tijekom tri dana trajanja ovog tečaja u prostoru Veleučilišta u Bjelovaru predavanja održati brojni stručnjaci iz Hrvatske, ali i gosti iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Belgije.

Odgovorit ćemo na brojna pitanja

– Obradit će se razne teme vezane uz vrijednosti majčinog mlijeka, opskrbu majčinim mlijekom. Odgovorit ćemo na pitanja kako potaknuti dojenje, kako ga održati, kako postupiti u situacijama kada se majci čini da nema dovoljno mlijeka… Bit će riječi i o rodilištima prijateljima djece te kako obnoviti tu titulu. Tu su i programi promicanja dojenja koji se u našoj županiji provode dugi niz godina. Također, psihologinja će govoriti o različitim psihološkim aspektima koji se mogu dogoditi kada se majka nađe u situaciji da želi dojiti, a čini joj se da nema dovoljno mlijeka i slično – pojasnila je pedijatrica Čatipović otkrivši kako je za sudjelovanje potrebno ispuniti prijavni obrazac koji je dostupan na web i Facebook stranici Veleučilišta u Bjelovaru putem linka te kako nema kotizacije.

Dodajmo tome kako je ovaj trodnevni tečaj Veleučilišta u Bjelovaru organiziran u sklopu Mjesec zdravlja koji povodom Svjetskog dana zdravlja tijekom čitavog travnja organizira Bjelovarsko-bilogorska županija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!