Nijemci su legalizirali marihuanu. Pitali smo Bjelovarčane što misle o toj odluci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Njemačka je početkom mjeseca službeno legalizirala uporabu marihuanu. Više stotina građana okupilo se u centru Berlinu i proslavilo tu vijest. 

Naime, od 1. travnja u Njemačkoj osobe starije od 18 godina mogu posjedovati do 25 g kanabisa u javnosti. Odrasle osobe mogu uzgojiti do tri biljke po domaćinstvu. Nije dopušteno pušenje džointa u blizini škola, sportskih centara ili u pješačkim zonama između 7:00 i 20:00.

Što o takvoj odluci misle Bjelovarčani, pitali smo ih u anketi. 

Marija Vezić – Mislim da to nije dobra odluka. Trava nije teška droga, ali vodi u teže droge i zašto to onda praktički na dlanu imati u ponudi mladima. Ma to je bezvezarija sa zapada

Ivica Varga – Pa neka su legalizirali. Ionako mladi dođu do toga kada god žele. Ovako će se barem malo to sve regulirati, plaćat će se porez, neće se loviti klinci po gradu zbog 10 grama trave. 

Mario Goluža – A postoji i plus i minus u toj odluci. Mislim da ipak malo više naginjem da se legalizira, ali da se to može kupiti samo u posebnim shopovima i da se mogu kupiti manje količine. 

Hrvoje Stanković – Ma neka su legalizirali i treba i kod nas. Ne radi se o heroinu već o marihuani koja je manje štetna od alkohola. Ne vidim u čemu je problem. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!