[FOTO] U Muzej stiže Lupinizam: Zanimljiva izložba humanitarnog karaktera

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U bjelovarskom Gradskom muzeju u četvrtak, 18. travnja otvara se izložba „Lupinizam“, poznatog hrvatskog fotografa Stephana Lupina.

-Autor je izlagao u Gradskom muzeju Bjelovar prije nekih dvadesetak godina, tako da je vrijeme da ga se Bjelovarčani ponovno malo prisjete. Izložba je retrospektivnog tipa tako da će se vidjeti i fotografije i skulpture i slike, otprilike 50 njegovih uradaka – ispričala je ravnateljica bjelovarskog muzeja Marijana Dragičević.

-Izložbu možete pogledati od 18. travnja, u 19 sati je otvorenje, pa sve do 22. svibnja. Bit će postavljena u galeriji Nasta Rojc – najavila je.


Dragičević dodaje kako je u suradnji s Gradom, pročelnicom Jasnom Grgić Škaurin, Udrugom OSIT i samim autorom, izložbi dodan i humanitarni karakter.

-Izuzetna nam je čast što smo dio ove izložbe i dio Lupinizma. Kao što je Marijana već najavila, ova izložba ima i humanitarni karakter. Tko prati rad Lupina zna da on, gdje god izlaži, tome daje i humanitarnu notu. Tako je donirao našoj Udruzi, odnosno Gradskom muzeju pet svojih radova koji će biti izloženi u muzejskom prostoru – rekao je tajnik Udruge OSIT Mario Blaha.

-Humanitarni dio se odnosi na to da će svi posjetitelji ili tko je zainteresiran i želi imati jedan takav unikatni rad našeg poznatog autora Lupina, moći će kupiti tu fotografiju, taj njegov rad, a sredstva će ići za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama koja će ih upotrijebiti za nabavku novog kombija – pojasnio je Blaha.

Fotografije namijenjene prodaji bit će jasno obilježene, a u slučaju da želite pomoći OSIT-ovcima u kupnji novog kombija i pritom ukrasiti zid Lupinovim djelima, kontaktirajte Muzej koji će vas uputiti kako do fotografija.

-Prijedlog je dala ravnateljica Muzeja, međutim kad smo stupili u kontakt s Lupinom na prvu smo nekako kliknuli i neka pozitivna energija se dogodila. On je izuzetno zadovoljan i sretan s tim. Podržao je našu akciju i jedna čekamo da ga upoznamo i da on upozna naše korisnike – zaključio je Blaha.

U nastavku donosimo mali djelić izložbe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!