Hrebak i Marušić otkrili što ih je najviše oduševilo na izborima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Koalicija HDZ-a, HSLS-a i partnera uvjerljivi je pobjednik na parlamentarnim izborima u II. izbornoj jedinici s osvojenih šest mandata.

Nakon nositelja liste Gordana Jandrokovića s osvojenih 22.379 preferencijalnih glasova, najviše pojedinačnih glasova dobio je bjelovarski gradonačelnik i šef HSLS-a Dario Hrebak.

Njegovo ime na trećem mjestu liste zaokružilo je 9.523 birača, dok je treći najbolji rezultat na posljednjem, 14. mjestu liste, ostvario bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, s osvojenih 4.336.

-Ovakav odaziv na izbore nismo imali posljednjih par desetljeća i ovo jučer je bio pravi praznik demokracije i najbolje od svega što se jučer dogodilo. Rezultatom sam zadovoljan, iako sam možda očekivao da će naša koalicija osvojiti koji mandat više, što bi nam olakšalo sastavljanje Vlade. Međutim, nakon dva uzastopna mandata na vlasti, ovo je bilo malo i očekivano – kazao je Hrebak koje je zahvalio svima koji su dali glas pobjedničkoj koaliciji, posebice biračima u II. Izbornoj jedinici koji su njemu dali preferencijalni glas.

-Ovo je najveća podrška koju su mi birači ikad iskazali i za to im od srca zahvaljujem – rekao je Hrebak, dodajući kako je pred pobjedničkim timom velika odgovornost da nastave s razvojem županije i Bjelovara.

U tom pravcu razmišlja i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

-Prije svega, drago mi je zbog velike izlaznosti zbog koje ovi izborni rezultati dodatno dobivaju na težini, ali i što su naši sugrađani prepoznali sve dobro što se u Hrvatskoj, pa tako i našoj županiji, radi te što su dali povjerenje ovoj Vladi da nastavi putem razvoja – rekao je Marušić.

Dodaje kako je sretan zbog velikog broja preferencijalnih glasova, no naglašava kako to u čitavoj priči nije najvažnije.

-Drago mi jest i hvala svima koji su mi dali glas, no najvažniji je ukupni rezultat. Sada se moramo koncentrirati na formiranje nove Vlade kako bismo što prije mogli nastaviti putem razvoja – istaknuo je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!