NEMA NIKAKVE DVOJBE Ovo su najveći gubitnici II. izborne jedinice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako će nakon svih izbora svaka politička opcija izvući barem jedan pobjednički podatak kako bi zataškala nepovjerenje birača, nakon što se birališta zatvore, a glasovi prebroje, uvijek postoje gubitnici čiji je poraz toliko velik da ne postoji argument koji će ga uspjeti umanjiti.

Tu neslavnu titulu u II. izbornoj jedinici ovoga puta s pravom su zaslužili Socijaldemokrati i Damir Bajs. Socijaldemokrati su, podsjetimo, nakon posljednjih lokalnih izbora potpuno izbacili iz igre bivše kolege iz SDP-a. SDP je tako ostao čak i bez ono malo vijećnika što je prethodno imao, a uspio se očuvati samo u Daruvaru.

Međutim, na čitavom području II. izborne jedinice ta je stranka uspjela prikupiti tek 2.367 glasa, odnosno 1,16 posto. Pri tomu naša izborna jedinica nije predstavljala izuzetak, nego pravilo jer ta stranka, koja je u 10. sazivu Hrvatskog sabora imala vrtoglavih 18 mandata, sada ih ima točno nula.

Bajsov fijasko u Bjelovaru

Ništa bolje nije prošao niti bivši ministar turizma i najdugovječniji bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Bivši saborski zastupnik, bjelovarski gradski vijećnik i član Bjelovarsko-bilogorske skupštine bio je nositelj liste Fokusa – Republike za II. izbornu jedinicu, no silne titule nisu fascinirale birače.

Sa osvojenih 886 preferencijalnih glasova, bio je slabiji od gradonačelnika Dugog Sela, trećeg na listi Nenada Paniana koji je osvojio 1.222 glasa, a posebno je upečatljiv Bajsov poraz u Bjelovaru gdje ga je zaokružilo tek 183 birača.

Fokus je u II. izbornoj jedinici osvojio povjerenje tek 2,75 posto birača, a tomu rezultatu nedvojbeno je kumovao nositelj liste Damir Bajs. Inače, par dana prije izbora, Bajs je dao izjavu da u II. izbornoj jedinici koalicija Fokusa i Republike sigurno osvaja jedan mandat, ali i da on vjeruje da mogu osvojiti i više.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!