Nova Rača slavi svoj rođendan: Načelnik najavio gradnju doma umirovljenika, a sutra stiže Ivana Kovač

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bogatim programom Općina Nova slavi svoj 31. rođendan. Danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Nova Rača, a bila je to prilika da se načelnik Darko Knežić prisjeti što je sve postignuto u proteklom razdoblju. Kako je istaknuo, radilo se na različitim područjima kako bi svi tamošnji mještani imali što bolje uvjete za život.

Prošle godine je dovršen društveni dom u Drljanovcu. Ovaj projekt je okončan zahvaljujući potpori Ministarstva regionalnog razvoja koja je iznosila oko 30 posto ukupne investicije. Ove godine je dovršena i energetska obnova doma u Nevincu gdje smo preko LAG-a ostvarili gotovo stopostotno financiranje europskim novcem. Asfaltirana je cesta duljine 1200 metara Orlovac-Dražica. Također, dobili smo jedan važan projekt za naše stare i nemoćne mještane. Riječ je o programu Zaželi koji povodimo zajedno s općinama Severin i Šandrovac, a koji je vrijedan 1.170 milijuna eura. Njime smo obuhvatili 156 korisnika. Također, prošli smo i LAG-ov natječaj za stare i nemoćne kroz koji smo dodatno zaposlili četiri žene koje brinu o našim starim i nemoćnim mještanima – kazao je u svom govoru načelnik Općine Nova Rača Darko Knežić osvrnuvši se i na brigu o mladima.

– Dajemo pomoć za opremanje novorođenčadi, sufinanciramo vanjske vrtiće, a naš vrtići Račići financiramo u stopostotnom iznosu, financiramo rano učenje engleskog jezika, učenicima sufinanciramo kupnju radnih bilježnica i školskog pribora, sufinanciramo učeničke karte za autobus, a pripremili smo nagrade za naše odlikaše – istaknuo je Knežić osvrnuvši se i na financijsku pomoć studentima te mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja. Također, dodao je, Općina sufinancira rad udruga, tamošnje knjižnice, a novac je osiguran i za vatrogasce. Posebno je istaknuo suradnju s bjelovarskim Komunalcem zahvaljujući kojoj mještani općine Nova Rača mogu odlagati otpad u bjelovarskom reciklažnom dvorištu.

– Naravno, u ovom smjeru ćemo nastaviti i dalje. Plan nam je asfaltiranje cesta, završetak ovog doma, ali prijaviti se na natječaj za izgradnju doma umirovljenika – otkrio je Knežić čestitavši svim mještanima Nove Rače Dan općine.

U ime načelnika i gradonačelnika općina i gradova Dan općine Nova Rača svim tamošnjim mještanima čestitali su bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, predsjednik Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije Slavko Došen, izaslanica župana dožupanica Tanja Novotny Golubić, kao i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i premijera Miro Totgergeli.

Dodajmo tome kako će danas od 20 sati u parku biti održan scenski prikaz “Nova Rača na račvanju stoljeća”. Sama subota je rezervirana za zabavni dio programa. Djeca će imati priliku uživati u lunaparku, dok u 20 sati u društvenom domu LAK Danjgube izvode predstavu “Za života”. Također u 20 sati na Sajmištu počinje koncert Ivane Kovač. Nedjelja je pak rezervirana za povorku jahača i kočijaša kroz Staru Raču koja počinje u 10 sati. U 14 sati na rasporedu je blagoslov konja, a u 14.30 sati počinje zabavni program Franjo Barić i grupa JOK.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!