Sajam cvijeća u Daruvaru okuplja najviše izlagača i cvjećara do sada: ‘Imat ćemo i bogate dodatne sadržaje’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Ove subote se održava 17. Sajam cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica, domaćih proizvoda u Daruvaru. Direktorica turističke zajednice Daruvar-Papuk, Ivana Plažanin Vuković, otkrila je nekoliko zanimljivih detalja.

– Uz velik broj izlagača na štandovima i cvjećara, uvijek se pobrinemo za dodatan sadržaj u sklopu sajma, kako bi posjetiteljima bio zanimljivije. I ove godine je s nama Udruga gljivara Kotrč koja ima izložbu gljiva i ljekovitog bilja – kaže i napominje da uvijek imaju nekoliko akcija u sklopu samog sajma.

Sajam će se održati od 9 do 15 sati u Julijevom parku. I na ovom će se sajmu održati akcija prikupljanja sredstava za prijevoz onkoloških bolesnika na terapiju i Zagreb, a uključilo se i gradsko društvo Crvenog križa s akcijom “Otvoreni ormar”.

– Po prvi puta će s nama biti Osnovna škola Vladimira Nazora koja će kroz akciju “Knjigom do uspjeha” prodavati rukotvorine, imati facepainting, prikupljati slikovnice za školsku knjižnicu i prikupljati donacija – pojašnjava i dodaje kako će najmlađi i ove godine imati priliku sudjelovati u dvije radionice.

– Jednu će održati Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar, radionicu “Cvjetna čarolija”, a radionicu “Cvijeće oko svijeta” će održati udruga Impress. Bit će i facepaintinga za najmlađe na koje se uvijek odazove velik broj djece – pojašnjava.

Bit će tu i amaterskog slikanja “Paint and fine”, bit će i prilike za jahanje konja, a podizat će se i svijest o tome kako grad Daruvar može biti čišće i uređenije mjesto. Ako želite sudjelovati na nekim od radionica, svakako provjerite ima li još slobodnih mjesta na radionicama koje želite.

– Uz sve to, uz velik broj štandova s domaćim proizvodima, koji će biti na 60 štandova u parku, te velik broj cvjećara, restoran Terasa uvijek se pobrine za posebnu gastro ponudu – pojašnjava.

Idealna je to prilika družiti se u prirodi i s prirodom, opremiti svoj vrt ili terasu cvijećem, a svoju smočnicu pokojim domaći proizvodom u staklenci. Ovaj proljetni sajam ima i svoju temu.

-Ove godine tema nam je leptir, pa će tako hortikultura tako urediti perivoj, Facepainting i amatersko slikanje će biti na temu izbora. Uvijek se trudimo da sajam bude povezan tematski, ali nam je najbitnije da svatko tko dođe na sajam nađe nešto za sebe – napominje, a pojašnjava i što će biti u slučaju lošeg vremena.

– U slučaju lošeg vremena morat ćemo otkazati, ali za sada se čini da će biti suho, ne nužno pretoplo, ali sunčano barem do 15 sati – poručuje Plažanin Vuković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!