Bjelovarski gimnazijalac Fran u Dubrovniku predstavljao BBŽ na državnom natjecanju iz umjetnosti i dizajna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski gimnazijalac Fran Jukić, učenik trećeg razreda, predstavljao je Bjelovarsko-bilogorsku županiju na državnom natjecanju – izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna  – LIK 2024.

-Fran je imao je čast biti dijelom skupine gimnazijalaca iz Hrvatske koji su se natjecali u kategoriji 2 A (gimnazija, 1. – 4. razred). Franov je mentor nastavnik Likovne umjetnosti Hrvoje Baltić, prof., a u Dubrovnik ga je pratila Ivana Peulja, prof.

Akvarel s floralnim motivom

-Uz gimnazijalce se natjecalo i 10 osnovnoškolaca u kategoriji 1 A – Likovna kultura te 10 učenika iz škola primijenjenih umjetnosti, vizualnih umjetnosti i dizajna. U Franovoj je kategoriji zadatak bio akvarel s floralnim motivom te kratki esej. Budući da je Fran više informatički tip i na županijskoj je razini izradio plakat u aplikaciji, u Dubrovniku je po prvi put nakon nekoliko godina imao priliku slikati, i to na Slikarsko-dizajnerskom odjelu Umjetničke škole Luke Sorkočevića – kazala je profesorica Peulja koja je i dodala.

-Natjecanje se održalo u Dubrovniku od 15. do 17. travnja u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje. Naši su domaćini u Dubrovniku bili nastavnici i učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića u čijoj je svečanoj dvorani postavljena izložba ovogodišnjih radova. Uz sve obaveze učenici i njihovi mentori razgledali su Grad i posjetili njegove brojne znamenitosti. Puna srca i ponosni na našeg Frana i njegovog mentora vratili smo se u našu gimnaziju – poručila je profesorica Peulja.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!