Bravo Iva! Bjelovar ima prvakinju Hrvatske u višeboju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iva Šimić, članica AK Bjelovar na prvenstvu Hrvatske u višeboju koje se održalo u Varaždinu osvojila je prvo mjesto!

-Prvi dan je Iva imala 100 metara prepone, skok u vis, bacanje kugle i 200m. Na preponama je dominirala i srušila svoj osobni rekord, te je tako napravila veliku prednost u bodovima. Skok u vis bio je savršeno odrađen uz osobni rekord od 157cm, dovoljno da bude bolja od drugih natjecateljica. U bacanju kugle je također odradila izvrstan posao i opet pobjegla ispred drugih natjecateljica. Za kraj prvog dana ostala je trkačka disciplina 200m, Iva ju je završila na drugom mjestu, no dominacija na prve tri discipline bacila ju je daleko ispred svih i prvi dan smo otišli doma sa velikom prednošću – naveli su iz AK Bjelovar i dodaju.

Oborila klupski rekord star 40 godina

-Drugi dan se otvarao sa skokom u dalj, Iva je tu pokazala svoju specijalnost i skočila dalekih 5,27m čime je oborila klupski rekord star čak 40 godina, što je bilo dosta za prvo mjesto. Valja napomenuti da je Iva na državnom školskom tjedan prije skočila 5.38m i zauzela 2. mjesto u državi. Predzadnja disciplina sedmoboja bila je bacanje koplja, gdje Iva jako dobro kotira i bacila je dovoljno za drugo mjesto. Za kraj napornog vikenda i višeboja ostala je zadnja trkačka disciplina, a to je 800m. Iva sa znatnom prednošću u bodovima nije trebala istrčati prebrzih 800m, no Iva je i tu završila ispred svih i tako postala državna prvakinja u sedmoboju sa dominacijom od 1000 bodova ispred druge natjecatelje. Valja napomenuti da su oba dana bila vrlo hladna i vjetrovita, što nikako nije pogodno za boravak na otvorenom cijeli dan i odrađivanje svih discipline. Na kraju valja istaknuti da su Iva i trener Gordan pokazali da ih ni takvo vrijeme ne može omesti, te da samo možete nagađati kakva će ovo sezona biti – poručili su iz AK Bjelovar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!