KTŠ Bjelovar organizira ‘Trgovačku srijedu’, prikupljaju ljetnu odjeću…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar organizira 3. Trgovačku srijedu, a ovoga puta prikupljaju ljetnu odjeću. Trgovačka srijeda zamišljena je kao školski sajam rabljenih predmeta i učeničkih rukotvorina kao izvannastavna aktivnost škole.

3. Trgovačka srijeda

– Unutar Trgovačke srijede obrađuju se međupredmetne teme, i održivi razvoj i poduzetništvo, zdravlje, osobni socijalni razvoj i građanski odgoj i obrazovanje – kaže ravnateljica Nataša Vibiral.

U prvom polugodištu Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar provela je dvije trgovačke srijede, a prikupljala se zimska odjeća, obuća i igračke.

– Sve što nismo prodali, dali smo kao višak u Caritas. U trećoj Trgovačoj srijedi prikupljamo ljetnu odjeću, igračke, rukotvorine, sve ono što imamo kod kuće, a što nam ne treba i može nekoga razveseliti. Isto tako, kroz tu aktivnost, učenici vježbaju razna stečena znanja iz stručnih predmeta. Primjerice, kako se aranžira roba, kako se razgovara s kupcima, kako se vodi prodajni razgovor, kako se roba naplaćuje jer mi izdajemo i račun. Sudjeluju učenici koji su aktivni u Učeničkoj zadruzi, ali naravno mogu se priključiti i ostali učenici. Sljedeća Trgovačka srijeda planira se krajem godine, a zamišljena je kao razmjena udžbenika – rekla je Vibiral.

Glavni cilj

– Cilj je da se usvoje ekološki prihvatljiva rješenja te da se zbrinu očuvane stvari koje nisu za smeće – navodi.

Osim učenika, u aktivnost su uključeni i nastavnici. Zarađeni novac od Trgovačkih srijeda škola će dobro iskoristiti.

– Radi se o simboličnim cijenama, ali ako kupci i nemaju dovoljno novca za određeni predmet, kupovina se svejedno odradi. Na kraju godine, novce ćemo iskoristiti za troškove škole, Učeničku zadrugu i neko iznenađenje za aktivne učenike – dodaje.

Zadovoljni učenici

– Učenici su se složili da bismo i sljedeće godine istu aktivnost uvrstili u kurikulum. Senzibiliziramo učenike na prikupljanje sredstava za dobrotvorne svrhe te da pomognemo potrebitima u našoj okolini – zaključuje Vibiral.

FOTO: Facebook Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!