[FOTO] Tehnička škola slavi 61. rođendan! Navala na školu sve je veća, čak i kod učenica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svečano je danas u Tehničkoj školi Bjelovar koja slavi svoj 61. rođendan. Škola je to u kojoj redovito stižu brojne novine sukladno novim tehnologijama na tržištu, a uskoro bi uz pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije i Ministarstva graditeljstva trebali i u energetsku obnovu.

Duga tradicija

– Tehnička škola Bjelovar ima dugu tradiciju od 61 godine, iako su obrtnička zanimanja od kojih su kasnije nastala tehnička, postojala i puno prije. Našu školu su završili brojni poznati doktori znanosti, a kada biste po gradu išli analizirati tko je sve završio našu školu, vidjeli biste brojne učenike i učenice. Jako mi je drago da nam danas dolazi sve više i više učenica. Škola školuje elektrotehničare, tehničare za računalstvo, strojarske-računalne tehničare i građevinske tehničare – kaže ravnatelj Dario Malogorski.

Energetska obnova

– Kreće javna nabava tako da se nadam da će za sljedeći Dan škole radovi biti pri kraju pa da će svi vidjeti jednu novu obnovljenu školu i još bolju sredinu nego što je to danas – dodaje Malogorski.

Učenici

Za Tehničku školu, točnije smjer građevinski tehničar odlučio se i maturant Žan Grgić, a da će upisati baš taj smjer, znao je još od petog razreda osnovne škole.

– Škola ima VR stvari, sve je moderno, novi predmeti, Revit prije nije bio i mislim da taj predmet nema nitko u Hrvatskoj. Tehnička škola, odnosno smjer za građevinskog tehničara, zanimao me oduvijek, a još sam u petom razredu osnovne škole odlučio da ću to upisati. Vidim u školi široku mogućnost i puno smjerova gdje se poslije škole može raditi. Zato, moram biti iskren, nemam ni volje za fakultetom jer znam da se odmah mogu zaposliti – rekao je Žan koji je okupljenima, među kojima su bili i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac, predstavio svoj završni rad koji prikazuje idejni projekt hotela sportsko-rekreacijskog centar i bazena u Križevcima.

Školom i njezinim programom zadovoljna je i Ana Krce, drugi razred smjera računalstvo.

– Imala sam predznanja prije dolaska u školu jer da ga nisam imala ne bi se tako dobro snašla. Ima teških predmeta, ali može se. Iako sam smjer računalstvo, nakon srednje škole bih voljela upisati vojnu akademiju jer mi je to oduvijek želja – kaže Ana.

Velika navala

Inače, za bjelovarsku Tehničku školu Bjelovar vlada velika navala pa je tako prošle godine na 112 mjesta pristigla čak 641 prijava. Takve brojke pohvaljuje i župan Marušić koji je i sam pohađao Tehničku školu.

– Drago mi je danas vidjeti u kojem smjeru je škola otišla. Sigurno je Tehnička škola Bjelovar na ponos svih nas. Podaci da vlada velika zainteresiranost zaista su dokaz kvalitete škole. U razgovoru s ravnateljem saznao sam da preko 60 posto učenika iz Tehničke škole Bjelovar upisuje fakultete dok ostali nemaju problema sa zapošljavanjem – zaključio je župan čestitavši školi njezin dan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!