[FOTO] Bjelovar ponovno postaje kazališni centar svijeta. Otvoren je 21. BOK

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predstavom „Teror” Hrvatskog kazališta Pečuh u Dom kulture otvorenu su 21. Bjelovarski odjeci kazališta u sklopu kojega će se ove godine prikazati 11 predstava, uz brojne popratne sadržaje.

Nakon „Terora” Hrvatskog kazališta Pečuh na BOK festu bit će prikazane i predstave „Bilo jednom na Brijunima” u koprodukciji Bitef teatra, Kreativne produkcije Joca Art i Centra za kulturu Svilajnac, „Mišolovka” Narodnog pozorišta iz Sarajeva, „Zakon Zagore” Gradskog kazališta mladih Split, „Početak” Teatra Exit, „2024.” Bjelovarskog kazališta, „Spaljena” Kazališta Gavella, „Malograđanska svadba”, Kamernog teatra 55 Sarajevo, „Da sam ja netko” Studija Live te „Zato što sam žena, zar ne”, Bjelovarskog kazališta. Festival zatvaraju dvije izvedbe predstave „Balkanski špijun” Narodnog pozorišta Beograd.

Alfa koncert i ostale atrakcije

I ovaj BOK fest obilježit će brojna popratna događanja. U Gradskom muzeju u subotu će biti predstavljana knjiga rođenog Bjelovarčanina, glumca Bogdana Diklića „O glumi bez glume”, a u subotu navečer na gradskom paviljonu počinje veliki „BOK Alfa Jukebox” koncert na kojemu će nastupiti poznati hrvatski glumci, glazbenici, ali i jake snage bjelovarske glazbe. U popularnom kafiću Oka bit će prvi Pub BOK kviz u kojeg će voditi Joško Lokas, a održat će se i tradicionalni BOK rukometni turnir, moto alka, izložba glumaca u salonu namještaja, retro party u Bjelovarskom kazalištu i brojni drugi događaji.

„Ovogodišnji BOK fest bit će jednak ili i bolji od prošlogodišnjeg, a znamo da smo lani obilježili 20 godina tog festivala. Uspjeli smo malo i pojačati financijska sredstva jer nam je kultura važna pa će i ove godine biti puno poznatih glumaca i respektabilnog sadržaja”, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak. Kazao je i da će nedugo nakon BOK festa u Bjelovaru s radom početi i profesionalno kazalište, a prva predstava koju će odigrati pred domaćom publikom je Čaruga.

Povratak kazališta

„Mislim da je odlična vijest to što profesionalno kazalište u Bjelovaru ponovno otvara svoja vrata i to nakon, čini mi se, više od 60 godina. Želimo da Bjelovar živi kazalište ne samo tijekom BOK festa i jesenskih predstava, nego i tijekom cijele godine. Idemo u tom smjeru da svakog tjedna ili svaka dva tjedna bude jedna predstava”, poručio je gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!