Garešnicom će u nedjelju zavladati oldtimeraši, i motorni i biljni!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Staro je in, barem ove nedjelje u Garešnici u kojoj Oldtimer klub Kurbla održava svoj tradicionalni Memorijal Dejana Plavšića – Susret starodobnih vozila, a tik uz vremešne motore, automobile i traktore će, kako im vole tepati, stajati i biljni oldtimeraši. Kurbli prijateljska Udruga Agricola organizira drugu razmjenu sjemena i sadnica starinskih sorti povrća i žitarica.

-Pozivam sve iz Garešnice i okolice koji imaju nešto za razmijeniti da dođu i na taj način se pohvale svojim sjemenom, ostavštinom baka i djedova i da to razmijenimo – poziva predsjednik Agricole Mario Juretić.

Mario Juretić

 

Dodatan mamac je dolazak uzgajivačice iz Požege koja u bogatoj kolekciji ima oko tri tisuće sorti rajčica. Za one pustolovnog duha održat će se tačkoalka, ali i traktorska alka. Traktori moraju biti sudionici susreta, dakle veterani. Pravila su jednostavna.

-Mora razviti najveću moguću brzinu na traktoru koja je 12 do 15 kilometara na sat i skinuti alku. Boduje se kao prava alka, bude tu i pripetavanja, a u žaru borbe bude i izvanrednih situacija – smije se predsjednik Kurble Boro Golenko.

Susret starodobnih vozila i razmjena sjemena starinskih sorti povrća na garešničkoj tržnici počinje u nedjelju u deset sati.

Foto: Facebook Kurbla

PODIJELI S PRIJATELJIMA!