(FOTO) Svečano je otvoren festival koji razotkriva kazališnu dušu Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kaže se da je svijet pozornica, a sljedećih desetak dana svjetla reflektora na kazališnoj pozornici su usmjerena na Bjelovar zahvaljujući 21. Bjelovarskim odjecima kazališta, popularnom BOK festu koji je danas i svečano otvoren.

-Htjeli smo da tih deset dana smanjimo politiku, a da što više ima kazališta, sjajnih predstava i puno glumaca koji se uvijek osjećaju dobrodošlo u Bjelovaru, a i građani će se stopiti s kazalištem – rekao je s otvorenja bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Jedan od glumaca koji voli BOK i kojeg BOK voli istim intenzitetom je Filip Šovagović.

-Jedne sam godine dobio nagradu za najviše nastupa u jednoj sezoni BOK festa – smije se Šovagović i priznaje kako sada puno njih ima i tremu na BOK-u.

Međusobna povezanost festivala i onih za koji se on radi je i tajna uspjeha Bjelovarskih odjeka kazališta što je i prepoznato.

-Publika neraskidivo živi s ovim festivalom i to je glavni recept za ovako uspješno trajanje festivala, međusobna zaljubljenost glumaca i publike koja traje već 21 godinu – poručila je izaslanica ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, Jasna Vaniček Fila.

Upravo zahvaljujući toj povezanosti ne treba čuditi da je BOK fest otvoren predstavljanjem knjige “O glumi bez glume” glumačke legende Bogdana Diklića, a pisanje uopće nije počelo kao knjiga.

-Ja sam imao jednu teku kako bi se bjelovarski reklo ili bilježnicu i ja sam se toj bilježnici povjeravao, to je bila jedna moja ispovjedaonica, ona je bila moja intima. Revoltiran zbog samog sebe ili zbog nekog drugog ja sam se povjeravao – opisao je nastanak knjige koja ima već četvrto izdanje Diklić i kroz suze dodao kako je to nešto najpoštenije i najiskrenije što je napravio.

Bila je to sjajna uvertira u dane prepune sjajnih kazališnih predstava, ali prije njih večeras BOK ALFA Jukeboxa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!