[FOTO] Počela sadnja cvijeća u središnjem parku: ‘Sve će opet blistati…’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Tvrtka Komunalac jutros je u središnjem parku krenula sa sadnjom cvijeća. Nakon parka krenut će se i sa sadnjom cvijeća i na ostalim javnim površinama na području grada. 

-Zadnjih par mjeseci najveći problem kod nekih naših građana je bilo cvijeće. Pisalo se da park više nikada neće imati cvijeće i svašta slično, no kao što vidite to nije tako. Bjelovarski Komunalac je preuzeo jedan zaista veliki posao, a to je hortikulturno uređenje grada i polako sve sjeda na svoje – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak te je dodao. 

Građanima 500 komada vreća komposta i 500 sadnica cvijeća

-U nekoliko dana posadit ćemo cvijeće na svim područjima grada Bjelovara. Za to sve će biti potrošeno oko 15 tisuća eura. U danima koje slijede park će se dodatno posaditi s travom na mjestima gdje se trava nije dovoljno razvila. Komunalcu stiže ovih dana i vrijedna dodatna oprema za košnju koja je već plaćena. Zahvaljujem se vrijednim radnicima Komunalca koji su u kratkom vremenu obavili ogroman posao – kazao je gradonačelnik Hrebak koji je dodao da Komunalac danas za vrijeme sadnje cvijeća u središnjem parku dijeli 500 komada vreća komposta koji je napravljen od našeg biootpada.

Ivana Jurković Piščević, direktorica Komunalca istaknula je da se danas sadi cvijeće na 428 kvadrata.

-To je samo na području središnjeg parka, još imamo 1100 kvadrata na području grada, plus 100 žardinjera koje će se popuniti i obnoviti. Želim se zahvaliti građanima na strpljenju i reći da smo mi u dva mjeseca uspjeli riješiti posao za koji inače treba sedam mjeseci i tu posebno ističem djelatnike koji rade na održavanje zelenih javnih površina jer su oni najzaslužniji za to. Oni jako puno rade i sve zasluge trebaju njima ići – kazala je Ivana Jurković Piščević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!